Άμπου Ντάμπι: Το πρώτο ταξί με κινητήρα υδρογόνου λειτουργεί στο εμιράτο

Το εμιράτο του Άμπου Ντάμπι, στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας αστικής κινητικότητας, υποδέχθηκε το πρώτο ταξί που κινείται με υδρογόνο.

Η Tawasul Transport, εταιρεία ταξί που δραστηριοποιείται στο εμιράτο από το 2007, ενέταξε στον στόλο της ένα Toyota Mirai νέας γενιάς που τροφοδοτείται με υδρογόνο, με την καλύτερη στην κατηγορία του απόδοση και μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το υδρογονοκίνητο ταξί θα ανεφοδιάζεται στον πρώτο πιλοτικό σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου στην περιοχή, τον οποίο εγκατέστησε η ADNOC Distribution.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών καταδεικνύει την κοινή τους αφοσίωση στην επίτευξη υψηλής ενεργειακής απόδοσης και ενός βιώσιμου τομέα μεταφορών στο Άμπου Ντάμπι, καθώς αναλαμβάνουν καθοριστικό ρόλο στη βελτιστοποίηση της χρήσης των πράσινων ταξί που κινούνται με υδρογόνο.

Ο γενικός διευθυντής της Tawasul Transport, Γκένα Τζμπουρ, δήλωσε ότι η εταιρεία του «οραματίζεται έναν κόσμο όπου η κινητικότητα είναι συγχρονισμένη με το περιβάλλον – και τα ταξί υδρογόνου είναι το πρώτο βήμα προς την επίτευξη αυτού του τολμηρού οράματος. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα και την υιοθέτηση βιώσιμων, ασφαλών, αξιόπιστων και ευφυών λύσεων μεταφοράς στο εμιράτο του Άμπου Ντάμπι».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *