Αϊντχόφεν: O κλάδος των ταξί απαιτεί από τον δήμο ελέγχους και τον κατηγορεί για απραξία

Το Ινστιτούτο Ταξί της Αϊντχόφεν (SEK) απαιτεί από τη δημοτική αρχή να ξεκινήσει ελέγχους στους οδηγούς που κυκλοφορούν στην πόλη όσον αφορά την υποχρεωτική ένταξή τους σε εγκεκριμένο οργανισμό ταξί (TTO). H απαίτηση αυτή είναι υποχρεωτική από το 2017, αλλά πολλοί οδηγοί περιφρονούν αυτόν τον κανονισμό.  Στην Ολλανδία μόνο οδηγοί από εγκεκριμένους από τα δημοτικά συμβούλια οργανισμούς ταξί επιτρέπεται να παραλαμβάνουν επιβάτες από πιάτσα ταξί ή στο δρόμο.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ταξί, Πιέτερ Γιαν Μπίσεφελ, δήλωσε ότι θα πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και να ανακαλούνται οι άδειες όσων οδηγών δεν συμμορφώνονται με τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Το ινστιτούτο σχεδιάζει να ξεκινήσει και πάλι τους λεγόμενους «μυστικούς ελέγχους», κατά τους οποίους οι ελεγκτές του προσποιούνται τους επιβάτες. Ωστόσο, οι έλεγχοι αυτοί είναι ενεργοβόροι και δαπανηροί. «Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να το κάνουμε μόνο αν και ο δήμος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του», τόνισε  ο Μπίσεφελ. «Αλλά αυτή τη στιγμή ο δήμος δεν κάνει απολύτως τίποτα».

Τα αιτήματα για εγκαταστάσεις -όπως βελτιώσεις στις πιάτσες ή η εγκατάσταση τουαλέτας- επίσης δεν εξετάζονται, καταγγέλλει. «Ο δήμος θέλει να καθιερώσει μια ζώνη μηδενικών εκπομπών για τα ταξί. Οι οδηγοί δεν ενημερώνονται και δεν έχουν ιδέα για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Επίσης, πληροφορίες σχετικά για παράδειγμα, τις πιάτσες ταξί σε εκδηλώσεις κοινοποιούνται με καθυστέρηση ή και καθόλου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *