Βρετανία: Οι οδηγοί ταξί ζητούν την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας στο Τζέρσεϊ

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Τζέρσεϊ εξόργισε τους οδηγούς ταξί του νησιού, οι οποίοι ζητούν την παραίτησή του, μετά τα αμφιλεγόμενα σχόλια που έκανε σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος των πειρατικών ταξί. Ο Ρόμπιν Σμιθ δήλωσε σε μια πολιτική συνάντηση ότι «η επιβολή του νόμου δεν θα λύσει το πρόβλημα πειρατών οδηγών ταξί» και πρόσθεσε ότι «το ζήτημα δεν είναι άσπρο ή μαύρο».

Η Ένωση Οδηγών Ταξί του νησιού του απάντησε λέγοντας ότι η δήλωσή του «εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη δέσμευση της τοπικής αστυνομίας να εφαρμόσει τον νόμο. Εάν ο σημερινός αρχηγός της αστυνομίας μας δεν μπορεί να εφαρμόσει τους νόμους, τότε βρίσκεται σε λάθος θέση και θα πρέπει να παραιτηθεί».

Το πρόβλημα του κλάδου των ταξί με τους πειρατές οδηγούς υφίσταται για περισσότερο από μια δεκαετία, αλλά αναδείχθηκε περαιτέρω ύστερα από έρευνα του τηλεοπτικού καναλιού ITV News, η οποία αποκάλυψε πώς οργανώνονται εκατοντάδες πειρατικές επιβατικές μεταφορές μέσω ομάδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε μήνα.

Οι Αρχές έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τους πολίτες του νησιού για τους κινδύνους της επιβίβασης σε ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο χωρίς άδεια, αλλά το ITV News αποκάλυψε ότι αυτές οι βόλτες γίνονται σε καθημερινή βάση, με την αστυνομία να μην κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει αυτές τις παράνομες πρακτικές.

Η πιο γνωστή ομάδα προσφοράς διαδρομών έχει περίπου 10.000 μέλη στο Facebook (περισσότερο από το 10% του πληθυσμού του Τζέρσεϊ) και προσφέρει παραλαβές από σχολεία, μεταφορές από νοσοκομεία, ακόμη και διαδρομές από το αστυνομικό τμήμα. Η «Μάγια», μέλος της ομάδας, προσφέρει μετακινήσεις μέσω της σελίδας στο Facebook και λέει ότι για την ίδια αυτό αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης του κόστους ζωής. «Με βοηθάει πραγματικά, δεν ξέρω αν είναι απολύτως νόμιμο ή όχι, δεν ξέρω ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αν με εντοπίσουν», αναφέρει.

Οι άνθρωποι που προσφέρουν παράνομες μεταφορές παραβιάζουν τον νόμο στο Τζέρσεϊ, καθώς θεωρείται ότι λειτουργούν υπηρεσία ταξί χωρίς άδεια, γεγονός που ακυρώνει επίσης την ασφάλισή τους.

Όσον αφορά τον αρχηγό της αστυνομίας, το μόνο που είχε να παρουσιάσει ως επιτυχία στο ITV News ήταν η πρόσφατη σύλληψη ενός 38χρονου άνδρα ως υπόπτου για πέντε τροχαίες παραβάσεις, μεταξύ των οποίων και η «έλλειψη αδειοδότησης οχήματος δημόσιας μεταφοράς».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *