Στοκχόλμη: Παραχάραξη λογοτύπων της TaxiStockholm και υπερχρεώσεις πελατών ταξί στο αεροδρόμιο

Η μετακίνηση με ταξί μεταξύ του αεροδρομίου Αρλάντα και ενός προαστίου της Στοκχόλμης μπορεί να γίνει μια πολύ ακριβή διαδρομή και ο λογαριασμός μπορεί να ανέλθει σε πολλές χιλιάδες κορόνες.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στα γραφεία μας καθημερινά και διαμαρτύρονται καθώς αναγκάστηκαν να πληρώσουν 5.000-6.000 κορόνες (440-527 ευρώ)», λέει η Περνίλε Σάμουελσον, διευθύνουσα σύμβουλος της Taxi Stockholm, η οποία είναι εξοργισμένη με τους απατεώνες.

Η Swedavia, η οποία διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Αρλάντα, έχει υπογράψει συμφωνία με τα ταξί που σταθμεύουν στο χώρο στάθμευσής της, σύμφωνα με την οποία η διαδρομή από τον αερολιμένα το κέντρο της Στοκχόλμης με ένα τυπικό, πενταθέσιο ταξί δεν πρέπει να κοστίζει πάνω από 800 κορόνες (70 ευρώ).

Ωστόσο, η συμφωνία και το ανώτατο όριο τιμών ισχύουν μόνο μεταξύ του αεροδρομίου και του κέντρου της σουηδικής πρωτεύουσας και όσοι θέλουν να μετακινηθούν στα προάστια καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες κορόνες, όπως αναφέρει το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SVT.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι οι μη οργανωμένοι οδηγοί ταξί και οι αθέμιτες εταιρείες ταξί σχεδιάζουν τις πινακίδες και τα λογότυπά τους ώστε να μοιάζουν με αυτά καθιερωμένων εταιρειών, προκειμένου να εξαπατούν τους πελάτες. Μερικές φορές οι πινακίδες έχουν παρόμοια ονόματα, για παράδειγμα «Taxi i Stockholm», αντί για «Taxi Stockholm», καθιστώντας πολύ εύκολο το λάθος στην επιλογή ταξί.

«Από την απελευθέρωση των ταξί και μετά, πολλοί προσπάθησαν να μας μιμηθούν, επειδή είμαστε η παλαιότερη εταιρεία. Τον Ιανουάριο θα συμπληρώσουμε 125 χρόνια ζωής. Είναι σχεδόν αδύνατο για εμάς να το σταματήσουμε αυτό», λέει η Σάμουελσον, επιβεβαιώνοντας ότι αντιμετωπίζει περιπτώσεις οργισμένων χρηστών ταξί που διαμαρτύρονται για το κόστος, χωρίς όμως να συνειδητοποιούν ότι στην πραγματικότητα χρησιμοποίησαν τα οχήματα κάποιας άλλης εταιρείας.

«Χρησιμοποιούμε καθημερινά τους δικηγόρους μας για τον σκοπό αυτό και προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υποθέσεις νομικά. Αλλά πρέπει να υπάρξει επανεξέταση και συνολική αναθεώρηση του τρόπου λειτουργίας του κλάδου των ταξί», επισημαίνει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *