Iταλία: Οι τιμές των ταξί στο Μπάρι αυξάνονται μετά από 17 χρόνια

Η Ρυθμιστική Αρχή Μεταφορών του Μπάρι έδωσε το πράσινο φως για την αύξηση των ναύλων, αυξάνοντας τις ελάχιστες τιμές και αναπροσαρμόζοντας τις σταθερές χρεώσεις, όπως αυτές από και προς το αεροδρόμιο. Μια αναγκαία αλλαγή, την οποία ζητούσαν επί χρόνια οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι πάντα επεσήμαιναν ότι οι τιμές ήταν στάσιμες για πάρα πολύ καιρό, από το 2007.

Ο κλάδος τόνιζε, εδώ και μια δεκαπενταετία, πως το κόστος ζωής και των καυσίμων αυξανόταν, σε αντίθεση με την τιμή των διαδρομών. Η απόφαση για αύξηση των τιμολογίων ταξί, σύμφωνα με την πρόταση της Αρχής Μεταφορών, ελήφθη προκειμένου να διασφαλιστεί μια υπηρεσία ταξί που μπορεί να προσαρμοστεί στα απαραίτητα επίπεδα προσφοράς για να διασφαλιστεί το δικαίωμα των χρηστών στην κινητικότητα. Στην πρόταση, η οποία θα πρέπει να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο προτού τεθεί σε ισχύ, η ελάχιστη τιμή αυξάνεται από 3 ευρώ (καθημερινές) και 5 ευρώ (αργίες και νύχτες) σε 3,5 ευρώ (καθημερινές) και 6 ευρώ (αργίες και νύχτες).

Το σταθερό κόμιστρο από και προς το αεροδρόμιο αυξάνεται κατά δύο ευρώ, από 23 σε 25 ευρώ, για όσους αναχωρούν από το κέντρο της πόλης και κατά 3 ευρώ για τα ταξί που αναχωρούν από το Ποτζιοφράνκο, το Πικόνε, το Καράσι και το Σαν Πασκουάλε. Οι κατευθυντήριες γραμμές παρεμβαίνουν επίσης στον τομέα της διαφάνειας προς τους χρήστες, ζητώντας το τιμολόγιο να είναι ευανάγνωστο και άμεσα κατανοητό από τους χρήστες και να διατίθεται επίσης στα αγγλικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *