Ολλανδία: Οι επιθεωρητές ταξί θα φέρουν κάμερα σώματος κατά τη διάρκεια των ελέγχων

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, η Επιθεώρηση Μεταφορών της Ολλανδίας ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, βάσει του οποίου οι επιθεωρητές ταξί και άλλων μεταφορικών μέσων θα φέρουν κάμερα στη στολή τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Στόχος αυτής της κίνησης είναι η προάσπιση της ασφάλειας των επιθεωρητών. Εάν κατά τη διάρκεια των ελέγχων οι επιθεωρητές αντιμετωπίσουν επιθετική συμπεριφορά ή απειλή βίας, μπορούν να ενεργοποιήσουν την κάμερα καταγραφής, αφού προειδοποιήσουν τους ελεγχόμενους ότι θα το πράξουν. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει 6 μήνες και στη συνέχεια θα εκτιμηθεί εάν η χρήση κάμερας σώματος συνέβαλε στην ασφάλεια των ελεγκτών.

Όλοι οι επιθεωρητές ταξί πέρασαν από τεχνική εκπαίδευση για τη χρήση της κάμερας και υποβλήθηκαν σε τεστ από τον υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων. Οι εικόνες που θα καταγράφονται στην κάμερα θα είναι κρυπτογραφημένες και δεν θα μπορούν να διαγραφούν.

Οι εγγραφές αποθηκεύονται σε έναν ασφαλή διακομιστή και διαγράφονται αυτόματα μετά από 14 ημέρες, εκτός εάν υπάρχουν νομικοί λόγοι για να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί επίσης να ζητήσει τις καταγραφές για να ασκήσει ποινικές διώξεις.

Να σημειωθεί ότι η παράνομη μεταφορά ανθρώπων στην Ολλανδία θεωρείται έγκλημα. Τα πρόστιμα για παράνομες υπηρεσίες ταξί ξεκινούν από 4.400 ευρώ και συνοδεύονται από ποινή φυλάκισης, ενώ σε περίπτωση παραβάσεων κατά συρροή φτάνουν τα 10.000 ευρώ κάθε φορά.

Το όχημα μπορεί να κατασχεθεί με εισαγγελική εντολή, ενώ ο οδηγός διατρέχει τον κίνδυνο να αποκτήσει ποινικό μητρώο. Για τις παράνομες μεταφορές με ταξί ενημερώνεται επίσης η εφορία.

Τέλος, στην Ολλανδία είναι υποχρεωτικό το ταξί να είναι εξοπλισμένο με υπολογιστή, στον οποίο ενσωματώνεται η προσωπική κάρτα του οδηγού του για τη μέτρηση των χρόνων εργασίας και ανάπαυσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *