Iσπανία: O δήμος Καναρίων Νήσων αρνείται χιλιάδες άδειες ενοικιαζόμενων σε επτά εταιρείες

Το δημοτικό συμβούλιο των Καναρίων Νήσων αρνήθηκε περίπου 3.400 άδειες ενοικιαζόμενων οχημάτων σε επτά εταιρείες από την έναρξη της θητείας του, στις 28 Μαΐου.

Οι εν λόγω εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται κατά το πρότυπο των μεγάλων πολυεθνικών Uber, Cabify και Bolt, αποφάσισαν να προσφύγουν κατά της απόφασης, καταθέτοντας προσφυγές στα δικαστήρια της επαρχίας Λας Πάλμας.

Ο δήμος πήρε θέση υπέρ του κλάδου των ταξί, όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος και δημοτικός σύμβουλος Βιώσιμης Κινητικότητας, Τεοντόρο Σόσα. «Θα είμαστε στο πλευρό του κλάδου των ταξί», δήλωσε ο Σόσα, υποστηρίζοντας ότι η αποδοχή του αιτήματος των εταιρειών για περισσότερες από 3.000 άδειες «θα κατέστρεφε τον κλάδο και θα διέλυε την αγορά του νησιού».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η λειτουργία αυτού του αριθμού οχημάτων μεταφοράς επιβατών με οδηγούς θα ήταν «πραγματική ανοησία». Ένας τόσο μεγάλος αριθμός αδειών ενοικιαζόμενων οχημάτων θα υπερέβαινε κατά σχεδόν 800 τις 2.656 άδειες ενοικιαζόμενων που επιτρέπονται σήμερα. Επιπλέον, θα πολλαπλασίαζε τον αριθμό αυτών των αδειών ο οποίος, εξάλλου, υπερβαίνει ήδη την αναλογία 1 VTC για κάθε 30 ταξί που επιβάλλει ο νόμος περί οδικών μεταφορών των Καναρίων Νήσων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *