Φλόριντα : Στάση εργασίας και διαδηλώσεις στα αεροδρόμια του Ορλάντο, του Μαϊάμι και της Τάμπα

Οι οδηγοί της Uber και της Lyft από τη Φλόριντα συναντώνται σήμερα για να εγκαινιάσουν το παράρτημα του Συνδικάτου Ανεξάρτητων Οδηγών (Independent Drivers Guild) στην πολιτεία. Με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις, στις 12 το μεσημέρι, στα αεροδρόμια του Ορλάντο, του Μαϊάμι και της Τάμπα, οι οδηγοί ενώνουν τις δυνάμεις τους απαιτώντας υψηλότερους μισθούς και τον τερματισμό των αδικαιολόγητων απενεργοποιήσεων των λογαρισμών τους.

Το Συνδικάτο Ανεξάρτητων Οδηγών εκπροσωπεί περισσότερους από 250.000 οδηγούς και έχει εξασφαλίσει δισεκατομμύρια δολάρια γι’ αυτούς μέσω νομικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης επιλογής φιλοδωρήματος στην εφαρμογή Uber και της εξασφάλισης του πρώτου στη χώρα ελάχιστου μισθού διαβίωσης για τους οδηγούς στις πλατφόρμες. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό εργατικό κέντρο, μέλος της AFL-CIO, που εκπροσωπεί τους οδηγούς ενοικιαζόμενων οχημάτων για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

«Οι κάτοικοι της Φλόριντα εξαρτώνται από τους οδηγούς της Uber και της Lyft για να μετακινηθούν, αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν είναι ότι οι οδηγοί δεν έχουν κανένα λόγο στις αποφάσεις των εταιρειών διαμεσολάβησης. Οι τιμές της βενζίνης και άλλα έξοδα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη στη Φλόριντα, οι αμοιβές όμως είναι οι ίδιες και οι οδηγοί παλεύουν για να βγάλουν τα προς το ζην. Η Uber και η Lyft πρέπει να αρχίσουν να ακούνε τους οδηγούς τους στη Φλόριντα και αυτός είναι ο στόχος της ίδρυσης του παραρτήματος του συνδικάτου», δήλωσε ο Μπρένταν Σέξτον, πρόεδρος του συνδικάτου.

«Οι οδηγοί της Uber και της Lyft στη Φλόριντα παραμελούνται. Δουλεύουμε περισσότερες από 50 ώρες την εβδομάδα, αλλά εξακολουθούμε να παλεύουμε για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας. Μια παρεξήγηση ή ένας ενοχλητικός πελάτης μπορεί να οδηγήσει στην απενεργοποίηση των λογαριασμών μας, αφαιρώντας το εισόδημά μας εν ριπή οφθαλμού. Η δουλειά μας κάνει την Uber και τη Lyft να κερδίζουν δισεκατομμύρια, αλλά εμείς δεν έχουμε ασφάλεια ή εργασιακή προστασία. Όμως, η Ένωση Ανεξάρτητων Οδηγών της Φλόριντα περνάει στην αντεπίθεση για να βελτιώσει τη ζωή όλων των εργαζομένων στις πλατφόρμες», δήλωσε ο Μαρτίν Ρόχας από το Ορλάντο της Φλόριντα, οδηγός ενοικιαζόμενου οχήματος εδώ και έξι χρόνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...