Γαλλία: Κινητοποίηση οδηγών ενοικιαζόμενων οχημάτων σήμερα στη Νίκαια

Τον περασμένο Μάιο, η Ένωση Οδηγών Ενοικιαζόμενων Οχημάτων 06/83 πραγματοποίησε πορεία στη Νίκαια της Γαλλίας για να απαιτήσει τη ρύθμιση της κατηγορίας. Σήμερα το μεσημέρι οι ίδιοι θα σβήσουν τις μηχανές τους και θα πραγματοποιήσουν μια νέα διαδήλωση στην πόλη.

Πρόκειται για μια «κινητοποίηση υπενθύμισης, για να ακουστεί η φωνή μας και να πούμε τέλος στις πλατφόρμες που μας αντιμετωπίζουν ως σκλάβους και αναλώσιμους οδηγούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση, καταγγέλλοντας την «επιδείνωση των συνθηκών εργασίας» και την έλλειψη «αξιοπρεπούς αμοιβής».

Σύμφωνα με τα μέλη της, το μέλλον του επαγγέλματός τους κινδυνεύει αν δεν ληφθούν μέτρα: «Έχουμε βαρεθεί να προσφέρεται εκπαίδευση χαμηλού κόστους και να εγκρίνονται οχήματα ηλικίας άνω των δώδεκα ετών εις βάρος της ασφάλειας των πελατών, ενθαρρύνοντας την άφιξη οδηγών που, πολύ συχνά, δεν είναι κατάλληλοι για τη δουλειά» καταγγέλλουν. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε», υπόσχονται, και αναμένουν τολμηρές αποφάσεις από τις αρχές, τις οποίες καλούν να συμμετάσχουν στη συζήτηση.

Κατά την άποψή τους, το ζήτημα έχει μετατραπεί σε μια ιδιωτική υπόθεση, όπου οι συζητήσεις περιορίζονται σε «διαπραγματεύσεις μεταξύ πλατφορμών» και «οργανώσεων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα του κοινού».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...