Αργεντινή: Περισσότερα από 50 οχήματα της Uber έχουν κατασχεθεί στην πόλη Σάλτα

Η Αρχή Μεταφορών της Αργεντινής, με έγγραφό της προς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Σάλτα, επιβεβαίωσε ότι δεν έχει εγκρίνει την πλατφόρμα Uber, ούτε τη λειτουργία της εφαρμογής της σε οποιαδήποτε μορφή της (Uber Flash, Uber Taxis, Uber Essential, Uber Medics, Uber Driver και Uber Moto).
Η διευκρίνιση κατέστη αναγκαία εξαιτίας δημοσιευμάτων που αναφέρονται στη νομιμότητα της πολυεθνικής εταιρείας μεταφορών. Πρόκειται για τη στρατηγική που ακολουθεί η Uber σε κάθε πόλη όπου εισέρχεται: τη χειραγώγηση των δεδομένων μέσω διαφημιστικών άρθρων -που εμφανίζονται ως ειδήσεις- στα μέσα ενημέρωσης.
«Η υπηρεσία μεταφορών ενημερώνει τους πολίτες ότι πρόκειται για μια παράνομη μορφή μεταφοράς, ουσιαστικά μη ασφαλή, για την οποία δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την κατάσταση των οχημάτων, την υποχρεωτική ασφάλιση ή την καταλληλότητα των οδηγών. Συνιστούμε να μη χρησιμοποιείτε αυτή την εφαρμογή, ούτε να αναθέτετε σε αυτή την υπηρεσία τη μεταφορά των παιδιών σας, των ηλικιωμένων και της οικογένειάς σας.
Μπροστά σε αυτή τη νέα επίθεση και τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την κοινωνία, η Αρχή θα εμβαθύνει τους ελέγχους, επιδιώκοντας την ασφάλεια του πληθυσμού, και θα εφαρμόσει κυρώσεις στους παρόχους αυτής της παράνομης υπηρεσίας. Ως εκ τούτου, συνιστάται στους πολίτες να αποφύγουν να ενταχθούν σε αυτή την εφαρμογή για την παροχή μιας υπηρεσίας που δεν είναι ενεργοποιημένη στην πόλη της Σάλτα».
Η Αρχή ενημερώνει τους πολίτες ότι η Uber είναι μια εταιρεία-φάντασμα που δεν δηλώνει διεύθυνση εγκαταστάσεων στη Σάλτα και την Αργεντινή, με αποτέλεσμα οι χρήστες της συστήματος να μην μπορούν να προβάλουν αξιώσεις.
Την ίδια ημέρα των δημοσιευμάτων υπέρ της Uber, πάντως, έξι οχήματα της εταιρείας δεσμεύτηκαν, ενώ από την αρχή του έτους έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 50.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...