Ρωσία: Η κυβέρνηση θέλει όλα τα ταξί να είναι Lada, οι οδηγοί αντιδρούν

Η ρωσική κυβέρνηση θέλει όλα τα οχήματα ταξί να είναι εγχώριας κατασκευής και η Επιτροπή Μεταφορών του Κρατικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ήδη προετοιμάσει τις σχετικές τροποποιήσεις της νομοθεσίας.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι αυτή η απόφαση θα συμβάλει «στη διαμόρφωση της ομοσπονδιακής τεχνολογικής κυριαρχίας και θα βοηθήσει το εγχώριο δίκτυο μεταφορών να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η απόφαση της κυβέρνησης θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι εταιρείες ταξί, ωστόσο, αντιτίθενται στο νομοσχέδιο.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ταξί έστειλε επιστολή στον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, με την οποία ζητεί να μην αναγκαστούν οι επιχειρήσεις να αγοράζουν μόνο εγχώριας κατασκευής αυτοκίνητα. Η ομοσπονδία προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι αυτό θα οδηγούσε σε αύξηση των τιμών των μεταφορών και σε μείωση της διαθεσιμότητας των μεταφορικών μέσων.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να εξαναγκαστούν να αγοράσουν κάτι που δεν πωλείται – και αν πωλείται, η τιμή του είναι απαγορευτική». Η ομοσπονδία επισημαίνει ότι οι τιμές των οχημάτων οικονομικής κατηγορίας που συναρμολογούνται στη Ρωσία αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 70%-80% και ανέρχονται πλέον σε 1,8 έως 2 εκατομμύρια ρούβλια (19.270-21.230 δολάρια ΗΠΑ). Ταυτόχρονα, υπάρχει ήδη έλλειψη επιβατικών αυτοκινήτων αξίας έως και 1 εκατ. ρούβλια που χρησιμοποιούνται κυρίως ως ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...