Ισπανία: Cabify, Uber και Bolt τριπλασιάζουν τις τιμές κατά τη διάρκεια της ετήσιας Έκθεσης της Μάλαγα

Οι πλατφόρμες κινητικότητας Uber, Cabify και η Bolt συνεχίζουν να προκαλούν χάος στις μεγάλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Ισπανία και η Έκθεση της Μάλαγα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Σε αντίθεση με τη δημόσια υπηρεσία ταξί, η οποία χαρακτηρίζεται ως υπηρεσία κοινής ωφέλειας και υπόκειται σε ρυθμιζόμενες τιμές, τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό λειτουργούν με δυναμικές τιμές που μεταβάλλονται ανάλογα με τη ζήτηση.

Σε περιόδους αιχμής της ζήτησης, οι τιμές τους τριπλασιάζονται. Και αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τις ώρες αιχμής της εβδομάδας του Πάσχα, στο τέλος μιας μεγάλης συναυλίας ή μιας μαζικής εκδήλωσης. Και συνέβη και εφέτος κατά τις νυχτερινές ώρες λειτουργίας της Έκθεσης στη Μάλαγα.

Πέρυσι τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα, καθώς προκλήθηκε ένα πραγματικό χάος όσον αφορά τον προγραμματισμό της κινητικότητας. Η τοπική αστυνομία είπε στους επισκέπτες της έκθεσης που περίμεναν ταξί ότι δεν θα τους επιτρεπόταν να εισέλθουν στην πιάτσα και τους έδωσε εντολή να επιβιβάζονται σε ενοικιαζόμενα εκτός των καθορισμένων χώρων στάθμευσης.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών έχει την εξήγησή της: οι οδηγοί ταξί καταγγέλλουν ότι τα περισσότερα μέλη της τοπικής αστυνομίας είναι κάτοχοι αδειών ενοικιαζόμενων οχημάτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...