Mάλτα: H Ένωση Λευκών Ταξί κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιθέσεις σε βάρος των οδηγών

Η Ένωση Λευκών Ταξί της Μάλτας εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της σχετικά με τα κλιμακούμενα περιστατικά επιθετικότητας που έχουν υποστεί οι οδηγοί στον τομέα των δημόσιων μεταφορών, δήλωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της ένωσης Μάλκολμ Κιαντάρ.
Με ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η ένωση αντέδρασε σε ένα περιστατικό βίας με θύμα έναν 64χρονο οδηγό ταξί ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού στο λιμάνι της Σιρκέβα, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.
Ο Κιαντάρ κατήγγειλε την απουσία ενός ολοκληρωμένου συστήματος γεωεντοπισμού όλων των οχημάτων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και απέδωσε τον μη εντοπισμό του δράστη της επίθεσης σε αυτή την έλλειψη του συστήματος.
Επέρριψε απερίφραστα την ευθύνη για την αποτυχία αυτή στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών, Ααρών Φαρουγκία, υποστηρίζοντας ότι η μη εφαρμογή του νόμου από τον υπουργό ισοδυναμεί με παραβίαση των νομικών του υποχρεώσεων. «Η αποτυχία αυτή βαρύνει αποκλειστικά τον αρμόδιο για τις μεταφορές υπουργό, καθώς απορρέει από την αποτυχία του να θέσει σε εφαρμογή τους επιβαλλόμενους νόμους που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του. Αυτό συνιστά σαφή παραβίαση των νομικών του υποχρεώσεων», δήλωσε.
Αναγνώρισε, ωστόσο, τις προσπάθειες της αστυνομίας για την επίλυση της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι οι δυνατότητές της αστυνομίας είναι περιορισμένες. «Στον επιβατικό τερματικό σταθμό Σιρκέβα, το εντυπωσιακό 90% των εξωτερικών καμερών δεν λειτουργεί. Είναι αυτή η κατάσταση αποδεκτή; Εάν αυτές οι κάμερες προορίζονται για την ενίσχυση της ασφάλειας, η απενεργοποίησή τους εγείρει ανησυχίες σχετικά με το επίπεδο ασφάλειας που παρέχεται στο κοινό», επισήμανε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...