Tουρκία: Nεκρός 57χρονος Μαροκινός πολίτης στην Κωνσταντινούπολη μετά από επίθεση οδηγού ταξί

Ένα τραγικό περιστατικό συγκλόνισε την περασμένη Παρασκευή την Κωνσταντινούπολη, καθώς ένας Μαροκινός πολίτης έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση που δέχθηκε από οδηγό ταξί, όπως μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Zaman.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο ταξιτζής αρνήθηκε να μεταφέρει τον 57χρονο Μαροκινό στον προορισμό του λόγω της «μικρής απόστασης», όπως ισχυρίστηκε. Η κατάσταση κλιμακώθηκε περαιτέρω όταν ο οδηγός βγήκε από το όχημά του και άρχισε να επιτίθεται στο θύμα.

Ο Μαροκινός, ο οποίος διέμενε στην Τουρκία για περίπου 13 χρόνια, δέχθηκε σωματική επίθεση από τον οδηγό ταξί, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το θύμα να πέσει στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Hurra, ο επικεφαλής του Μαροκινού Κοινοτικού Συμβουλίου στην Τουρκία, Αγιούμπ Σαλέμ, καταδίκασε τη δολοφονία του ομοεθνή του και τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν. «Πώς μπορεί ένα τέτοιο ζήτημα να οδηγήσει στη δολοφονία ενός ανθρώπου;», διερωτήθηκε ο Σαλέμ, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη συνήθη πρακτική των οδηγών ταξί της Κωνσταντινούπολης να αρνούνται τη μεταφορά επιβατών σε σύντομες διαδρομές, τις οποίες θεωρούν οικονομικά ασύμφορες.

Δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο ανέφεραν ότι ο δράστης τέθηκε αρχικά σε κατ\’ οίκον περιορισμό εν αναμονή των ερευνών, αλλά ο Σαλέμ αποκάλυψε ότι η αστυνομία τον άφησε τελικά ελεύθερο, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων από το τουρκικό σύστημα δικαιοσύνης.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών σχετικά με τη μεταχείριση των αλλοδαπών στην Τουρκία και θέτει σε αμφισβήτηση τη φήμη της χώρας ως φιλόξενου τουριστικού προορισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...