Bαρκελώνη: Πόλεμος της Elite Taxi με ασυνείδητους οδηγούς του κλάδου – 150 μέλη της περιπολούν τις νύχτες

H υπερχρέωση των τουριστών από ασυνείδητους οδηγούς ταξί αποτελεί πρόβλημα στη Βαρκελώνη το οποίο επιδεινώθηκε φέτος, καθώς η άνοδος των αφίξεων και η έλλειψη ταξί, ιδίως αργά τη νύχτα, καθιστούν τους τουρίστες αντικείμενο απάτης. Στις αρχές του 2023, η Elite Taxi ενημέρωσε για το ζήτημα τις διοικητικές αρχές της Βαρκελώνης, οι οποίες όμως δεν ενήργησαν, οπότε οι οδηγοί ταξί αποφάσισαν να κινητοποιηθούν μόνοι τους.

Η διαδικασία που ακολουθούν έχει ως εξής: 150 οδηγοί περιμένουν σε βασικούς νυχτερινούς προορισμούς της Βαρκελώνης, όπως το Φόρουμ, το Καζίνο, ξενοδοχεία και μεγάλα νυχτερινά κέντρα. Όταν εντοπίζουν έναν οδηγό ταξί που υπερχρεώνει τουρίστες, ψεκάζουν το εσωτερικό του οχήματός του με πυροσβεστήρες.

«Λειτουργούμε ως απολυμαντές αρουραίων: αν κάποιος έχει πρόβλημα και μας βρει, μπορούμε να τον βοηθήσουμε. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την απάτη των αρουραίων στο όνομα του κιτρινόμαυρου ταξί της Βαρκελώνης, οι νυχτερινές περιπολίες είναι η μόνη λύση που μας έχει απομείνει. Δεν μας τρομάζει κανείς. Σας κηρύσσουμε τον πόλεμο και θα βρεθούμε μπροστά σας όταν δεν θα το περιμένετε», αναφέρει σε ανακοίνωση της ένωσης, που απευθύνεται στους οδηγούς ταξί που επιδεικνύουν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

Η ένωση έχει επίσης προειδοποιήσει ότι αναζητά νέους τρόπους παρέμβασης, »πάντα στο πλαίσιο του νόμου». Παράλληλα, συνεχίζει να υπενθυμίζει στις διοικητικές αρχές της πόλης ότι αυτού του είδους η απάτη συνεπάγεται τη δέσμευση του ταξί και πρόστιμο άνω των 4.000 ευρώ. «Ένα έμβλημα της πόλης δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να ληστεύονται άνθρωποι», τονίζει.

Η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή που ακολούθησε η Elite Taxi κατά των πειρατών οδηγών του αεροδρομίου Ελ Πρατ, όπου πολλά μη αδειοδοτημένα οχήματα κατέκλυζαν την πύλη αφίξεων για να μεταφέρουν τους τουρίστες με υπέρογκες τιμές. Εκεί τα μέλη της ένωσης υποδείκνυαν τους παράνομους σφυρίζοντας μπροστά από τα οχήματά τους, μέχρι να τους διώξουν από την περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να μειώσουν τον αριθμό των παράνομων οδηγών κατά 80%.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...