ΗΠΑ: Οδηγός της Uber φυλακίζεται για λαθροδιακίνηση περισσότερων από 800 ατόμων στις ΗΠΑ μέσω της πλατφόρμας. Πάνω από μισό εκατ. δολάρια τα κέρδη του

Ένας οδηγός της Uber κέρδισε περισσότερα από 500.000 δολάρια μεταφέροντας παράνομα ανθρώπους στις ΗΠΑ. Ο 49χρονος, ινδιάνικης καταγωγής, καταδικάστηκε σε περισσότερα από τρία χρόνια φυλάκισης για τη λαθραία μεταφορά στις ΗΠΑ περισσότερων από 800 Ινδιάνων του Καναδά με τη χρήση της εφαρμογής Uber.
Ο Ρατζιντέρ Παλ Σινγκ, γνωστός και ως Τζάσπαλ Τζιλ, παραδέχθηκε ότι απέκτησε εισόδημα άνω των 500.000 δολαρίων ως αποτέλεσμα της λαθραίας μεταφοράς εκατοντάδων Ινδιάνων από τα σύνορα του Καναδά στις ΗΠΑ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο Σινγκ, κάτοικος Καλιφόρνιας, καταδικάστηκε την Τρίτη από περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ σε τρία χρόνια και εννέα μήνες φυλάκιση «για συνωμοσία, μεταφορά και υπόθαλψη αλλοδαπών με σκοπό το κέρδος και συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος», όπως δήλωσε η αρμόδια εισαγγελέας Τέσα Μ. Γκόρμαν.
«Σε μια περίοδο τεσσάρων ετών, ο Σινγκ εξασφάλισε τη μεταφορά και την είσοδο στις ΗΠΑ περισσότερων από 800 ατόμων, μέσω των βόρειων συνόρων και της πολιτείας της Ουάσινγκτον», διευκρίνισε η εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι με την πράξη του αυτή όχι μόνο αποτελούσε απειλή για την πολιτεία, αλλά εξέθεσε και τους λαθρεπιβάτες σε κίνδυνο.
«Εκμεταλλεύτηκε τις ελπίδες των Ινδιάνων του Καναδά για μια καλύτερη ζωή στις ΗΠΑ, ενώ τους φόρτωσε με δυσβάσταχτες χρεώσεις», κατέληξε.
Από τον Ιούλιο του 2018, ο Σινγκ και οι συνεργοί του χρησιμοποίησαν την Uber για να μεταφέρουν ανθρώπους που είχαν περάσει παράνομα τα σύνορα από τον Καναδά στην περιοχή του Σιάτλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία παραθέτει τα αρχεία της δικογραφίας.
Από τα μέσα του 2018 έως τον Μάιο του 2022, ο Σινγκ κανόνισε περισσότερες από 600 διαδρομές που αφορούσαν τη μεταφορά ατόμων που εισήλθαν λαθραία στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, μεταξύ Ιουλίου 2018 και Απριλίου 2022, 17 λογαριασμοί Uber που συνδέονταν με το κύκλωμα λαθροδιακίνησης εμφάνιζαν πάνω από 80.000 δολάρια σε χρεώσεις.
Οι ερευνητές βρήκαν επίσης περίπου 45.000 δολάρια σε μετρητά και πλαστά έγγραφα ταυτότητας σε ένα από τα σπίτια του Σινγκ στην Καλιφόρνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...