Μεξικό: Kωδικός QR στις πόρτες των ταξί για να εντοπίζονται τα πειρατικά οχήματα

Το Υπουργείο Κινητικότητας του Μεξικού ενσωμάτωσε έναν κωδικό QR στις πόρτες των ταξί της περιφέρειας Ταμπάσκο, προκειμένου οι χρήστες να βλέπουν τα στοιχεία του οχήματος και να μπορούν έτσι να εντοπίζουν τους πειρατές οδηγούς.
Το υπουργείο υιοθέτησε αυτή τη σήμανση τον περασμένο Ιανουάριο, με σκοπό να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα των πελατών και πλέον όλα τα ταξί είναι υποχρεωμένα να φέρουν τον κωδικό.
Τα πλεονεκτήματα του εργαλείου είναι ότι οι πληροφορίες λαμβάνονται άμεσα και ο χρήστης γνωρίζει τα στοιχεία του οχήματος και του οδηγού πριν επιβιβαστεί σε αυτό.
Τα ταξί πρέπει να φέρουν τον κωδικό QR στις μπροστινές πόρτες ή σε εμφανές σημείο, όπως τα παράθυρα, για να είναι εύκολος ο εντοπισμός του.
Για να σαρώσει ο χρήστης τον κωδικό απλώς ανοίγει την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του και αμέσως εμφανίζεται στην οθόνη αν το ταξί και ο οδηγός του είναι αδειοδοτημένοι. Τα δεδομένα που παρέχονται στον κωδικό είναι: αριθμός αδειοδότησης, πινακίδες κυκλοφορίας και μοντέλο οχήματος, ονοματεπώνυμο οδηγού και αριθμός άδειας οδήγησης δημόσιας χρήσης αυτοκινήτου.
Οι προαναφερθείσες πληροφορίες μπορούν να κοινοποιηθούν στις επαφές του χρήστη, ενώ μέσω WhatsApp είναι δυνατή και η αποστολή της τοποθεσίας του οχήματος σε πραγματικό χρόνο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...