Ισπανία: Oι εταιρείες VTC θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινήσει διαδικασίες κατά της ισπανικής κυβέρνησης μετά τη χθεσινή τροποποίηση του νόμου περί μεταφορών

Η Feneval και η Unauto-VTC, οι πάροχοι του στόλου οχημάτων σε εταιρείες όπως η Uber και η Cabify, θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινήσει διαδικασίες κατά της κυβέρνησης της Ισπανίας με το σκεπτικό ότι ο νέος κανονισμός που εγκρίθηκε χθες αντιβαίνει στην τελευταία ευρωπαϊκή απόφαση για τον κλάδο.
Οι εταιρείες VTC θεωρούν ότι οι νέοι περιορισμοί που θα ισχύουν στο εξής για την απόκτηση νέων αδειών είναι «διακριτικοί και δυσανάλογοι» και δεν αποσκοπούν στην προστασία του γενικού συμφέροντος, αλλά «στην οικονομική βιωσιμότητα του τομέα των ταξί».
«Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ρύθμιση-εξπρές με τη μορφή ενός Βασιλικού Διατάγματος, την οποία η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με τον κλάδο των ταξί αντί με τους εκπροσώπους του κλάδου που προορίζεται να ρυθμίσει, χωρίς να μας έχει ζητηθεί ποτέ η γνώμη μας για το σχέδιο που έχει οδηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και όλα αυτά εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, με απροκάλυπτο στόχο να κερδίσει την εύνοια του κλάδου των ταξί και να αποφύγει τις μαζικές κινητοποιήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση των δύο εταιρειών.
Θεωρούν, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έχει συμμορφωθεί με τον νόμο περί χερσαίων μεταφορών, ο οποίος απαιτεί προηγούμενη διαβούλευση με τις αυτόνομες κοινότητες, τους χρήστες και τους καταναλωτές για οποιαδήποτε αλλαγή στη ρύθμιση του τομέα αυτού, κάτι που, όπως υποστηρίζουν, δεν έχει συμβεί.
Ο κλάδος των ταξί, από την άλλη πλευρά, ανέστειλε τις προγραμματισμένες για αύριο κινητοποιήσεις μετά την τροποποίηση του νόμου που ικανοποίησε όλα τα αιτήματά του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...