Γερμανία: Λογισμικό εξοικονόμησης χρημάτων στα ταξί

Tο λειτουργικό κόστος των αυτοκινήτων αποτελεί συνήθως τον μεγαλύτερο  παράγοντα του συνολικού κόστους ενός ταξί. Και η νεοφυής επιχείρηση GreenDrivingCoach έχει βάλει στόχο να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων. Σε έναν τέλειο κόσμο, τα ταξί δεν θα παρουσίαζαν ποτέ βλάβες και θα κινούνταν σε ιδανικές συνθήκες κυκλοφορίας. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει συχνά. Ο λανθασμένος τρόπος οδήγησης έχει τεράστια επίδραση στην κατανάλωση καυσίμων και αυτό συνεπάγεται όχι μόνο αυξημένο κόστος καυσίμων αλλά και υψηλότερο κόστος για φθαρμένα εξαρτήματα, όπως ελαστικά ή φρένα.

Σύμφωνα με τον Τομπίας Σάπερ αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει, διότι με το λογισμικό του θέλει να διασφαλίσει ότι τα ταξί κινούνται πιο αποτελεσματικά και βιώσιμα. Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του GreenDrivingCoach  δημιούργησε με την ομάδα του μια ολιστική προσέγγιση που όχι μόνο αναλύει και βελτιώνει το τρέχον στιλ οδήγησης ενός οδηγού, αλλά παρέχει και τα κατάλληλα κίνητρα για τις αλλαγές που απαιτούνται.

Στην εκδήλωση Taxi and Rental Car/Inclusion, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Μπάμπεργκ, οι ενδιαφερόμενοι φορείς εκμετάλλευσης ταξί μπόρεσαν να πειστούν προσωπικά για το GreenDrivingCoach. Ο Σάπερ, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο, άδραξε την ευκαιρία και έδειξε σε μια παρουσίαση πώς το λογισμικό του μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση σημαντικών χρηματικών ποσών.

Η εφαρμογή ερμηνεύει το στιλ οδήγησης των οδηγών χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες που είναι εγκατεστημένοι στο τηλέφωνο. Δεδομένα όπως η ταχύτητα, οι πλευρικές δυνάμεις καθοδήγησης στις στροφές ή η επιτάχυνση και το φρενάρισμα αναλύονται ζωντανά και τα αντίστοιχα προειδοποιητικά μηνύματα και συμβουλές οδήγησης εκδίδονται απευθείας μέσω φωνητικού μηνύματος και έγχρωμων σημάτων στο κινητό τηλέφωνο. Στόχος είναι οι οδηγοί να ευαισθητοποιηθούν για τον τρόπο οδήγησής τους και να τον προσαρμόσουν ανάλογα. Εάν κάποιος οδηγός ταξί δεν θέλει να λαμβάνει αυτά τα προειδοποιητικά μηνύματα κατά την οδήγηση, για παράδειγμα επειδή δεν θέλει οι επιβάτες να αντιληφθούν τίποτα σχετικά με αυτά, μπορεί να αξιολογήσει την ανάλυση εκ των υστέρων και να αντλήσει τα συμπεράσματά του.

Ο Τομπίας Σάπερ περιγράφει τα πλεονεκτήματα χρησιμοποιώντας το παράδειγμα μιας επιχείρησης ταξί με 15 οχήματα και 45 οδηγούς. Εκεί, το GreenDrivingCoach υπόσχεται δυνατότητα εξοικονόμησης έως και 31.800 ευρώ ετησίως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...