Χονγκ Κονγκ: Κυρώσεις και φυλάκιση έως και ένα έτος για τους παράνομους οδηγούς της Uber ζητούν οι ταξιτζήδες

Οι ταξιτζήδες του Χονγκ Κονγκ ζήτησαν αυστηρότερες ποινές φυλάκισης για τους οδηγούς της Uber, μία ημέρα αφότου οι αρχές δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να επιβάλουν αυστηρότερες ποινές στους οδηγούς που προσφέρουν παράνομα επιβατικές μεταφορές, εντάσσοντας σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο για την πάταξη αδικημάτων που σχετίζονται με τους οδηγούς ταξί.

Ο Τσόου Κουόκ-κέουνγκ, πρόεδρος της Ένωσης Ταξί και Δημόσιων Λεωφορείων του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι οι προτεινόμενες τροποποιήσεις θα βοηθήσουν να τεθούν και οι δύο ομάδες σε ισότιμη βάση, αλλά ότι οι ποινές για τους οδηγούς χωρίς άδεια πρέπει να είναι αυστηρότερες. «Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση δεν είναι αρκετά», τόνισε.

Ο νομοθέτης Φράνκι Γικ Τσι-μινγκ, ο οποίος εκπροσωπεί τον τομέα των μεταφορών, ζήτησε να αυξηθεί η μέγιστη ποινή για τους παραβάτες που συλλαμβάνονται να μεταφέρουν παράνομα επιβάτες από τρεις σε έξι μήνες. «Οι υπότροποι παραβάτες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος, από έξι μήνες που είναι σήμερα», διευκρίνισε, και προέτρεψε τις αρχές να επιβάλλουν βαριά πρόστιμα στους μη αδειοδοτημένους οδηγούς και τους επιβάτες τους, ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να εκπονήσει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για τη ρύθμιση των υπηρεσιών μετακίνησης μέσω εφαρμογών.

Η πρόταση αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια για την πάταξη των παράνομων υπηρεσιών διακίνησης, όπως αυτές που προσφέρει η Uber.

Η πρόταση του νομοθέτη εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης να εισαγάγει αυστηρότερες ποινές κατά των οδηγών ταξί που συλλαμβάνονται να χρεώνουν υπερβολικά, να απορρίπτουν ή να παραμελούν σκόπιμα έναν επιβάτη, να μην επιθυμούν να μεταφέρουν τους πελάτες στον συμφωνημένο προορισμό τους ή να «πειράζουν» τα ταξίμετρα. Οι οδηγοί ταξί που καταδικάζονται για τα τέσσερα αυτά αδικήματα θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως 25.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (3.000 ευρώ) και μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους.

«Αυτοί που παραβιάζουν τον νόμο επανειλημμένα, αφού το έχουν κάνει και στο παρελθόν, ίσως να χρειάζονται ακόμη πιο αυστηρές ποινές από τους οδηγούς ταξί, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στο κοινό ότι η κοινωνία δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό και ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τα μέτρα της», δήλωσε ο Τσι-μινγκ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...