Δύο διαδηλώσεις σε λιγότερο από 15 ημέρες στη Μαδρίτη

Η πρώτη διαδήλωση διαμαρτυρίας για τους νέους κανονισμούς πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου, με την υποστήριξη περίπου 6.000 οδηγών ταξί σύμφωνα με τους διοργανωτές. Και σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου έγινε η δεύτερη. Και οι δύο συγκλήθηκαν από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ταξί.

\"\"

Ήταν  μια πορεία με ταξί που ξεκίνησε από την Plaza de Castilla και αφού διέσχισε τις κεντρικές λωρίδες Castellana και Raimundo Fernández Villaverde κατέληξε προς το Υπουργείο Μεταφορών.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για πιθανές απεργίες , αλλά αυτό συνήθως αποφασίζεται ακαριαία. Αν κοιτάξουμε την  Βαρκελώνη, οι οδηγοί ταξί πραγματοποιούν συνελεύσεις και διάφορες διαδηλώσεις από την 1η Ιανουαρίου, χωρίς όμως να κάνουν καμία απεργία. Αλλά η πραγματικότητα της Μαδρίτης δεν έχει να κάνει με αυτήν της Βαρκελώνης: εκεί έχει δημιουργηθεί ένας προσαρμοσμένος νόμος υπέρ των συμφερόντων του ταξί και εναντίον του VTC, στη Μαδρίτη ακριβώς το αντίθετο.

\"\"

Τι αλλάζει με το νέο κανονισμό

  • Χωρίς περιορισμό ωρών και χωρίς σταθερή χρέωση. Επί του παρόντος, τα ταξί μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες μόνο για 16 ώρες το πολύ την ημέρα, έναν περιορισμό που θα εξαλείψει με το νέο κανονισμό: θα μπορούν να κυκλοφορούν και να παρέχουν υπηρεσίες 24 ώρες την ημέρα.
  • Επιπλέον, τα ταξί πρέπει να τηρούν τις ρυθμιζόμενες τιμές, κάτι που δεν συμβαίνει με τα VTC και τα οποία η περιφερειακή κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει. Αυτό θα σημαίνει άνοιγμα αυτής της «δημόσιας υπηρεσίας» στη μάχη της αγοράς.
  • Περισσότερες άδειες. Επί του παρόντος, οι άδειες περιορίζονται σε τρεις ανά κάτοχο. Ο νέος κανονισμός θέλει να τους αυξήσει στους 50. Μέτρο που ο κλάδος καταγγέλλει ως αντίθετο με τους αυτοαπασχολούμενους οδηγούς, που σύμφωνα με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ταξί αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του κλάδου στη Μαδρίτη. Το σωματείο επικρίνει ότι θα φέρει μαζί του την έλευση εταιρειών που θα ελέγχουν τον κλάδο των ταξί.
\"\"

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...