Aπλήρωτες αμοιβές και παράβαση των νόμων. Κι όμως, υπάρχει χειρότερη εταιρεία από την Uber

Χειραγώγηση των αρχών, πίεση στους δημόσιους φορείς και μη συμμόρφωση με τα πρότυπα του κλάδου. Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρέθηκε αρχικά η αμερικανική εταιρεία Uber, η οποία προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς με ιδιωτικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν, η πολυεθνική σκόπιμα χειραγωγούσε αρχές, πολιτικούς και αστυνομικούς σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας. Στόχος η αποφυγή των νόμων που αφορούν τον κλάδο και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των ελβετικών αρχών. Ωστόσο, υπάρχει κάποιος που φαίνεται να λειτουργεί με έναν ακόμα πιο ανέντιμο τρόπο. Πρόκειται για την GetTransfer, μια υπηρεσία ενοικίασης ταξί και αυτοκινήτου, η οποία προσφέρει πολύ προσιτές τιμές.
Μια έρευνα που διεξήχθη από το 20Minuten έριξε φως σε πολλές καταγγελίες για την εταιρεία. Ως ταξιδιωτικός πράκτορας, η GetTransfer πρέπει να αποδείξει ότι οι οδηγοί της διαθέτουν άδεια για την επαγγελματική μεταφορά επιβατών, ενώ στα οχήματά της πρέπει να υπάρχει και ταχογράφος – το κόστος είναι γύρω στα 2.500 φράγκα. Η συμμόρφωση της GetTransfer με αυτές τις απαιτήσεις είναι μηδενική: οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί ως οδηγός.
Ο Μάρκους Κουνζ διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Nova Taxi και αντιπρόεδρος της ένωσης TaxiSuisse, βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την GetTransfer για να γίνει μέλος της αμερικανικής εταιρείας. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ωστόσο, εξεπλάγη από την έλλειψη ελέγχων που εφαρμόζει η GetTransfer.
«Δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτούς τους νέους ανταγωνιστές», συμπεραίνει ο Κουνζ. «Ο νόμος είναι σαφής, αλλά δεν εφαρμόζεται πάντα. Στη Βέρνη οι Αρχές δεν είναι πολύ ενεργές: αν δεν αναφερθούν παραβιάσεις, δεν γίνεται τίποτα».
«Περιμένω πληρωμή από την GetTransfer εδώ και μήνες», ομολόγησε ένας οδηγός της. Οι πληρωμές αρχικά καθυστερούσαν για δέκα ημέρες, μετά για ένα μήνα και στο τέλος έφτασαν τους δύο μήνες. «Η GetTransfer έχει πλέον μεταθέσει την πληρωμή του Δεκεμβρίου για το τέλος Μαρτίου. Αυτό δεν είναι καλό. Η εταιρεία δεν συμμορφώνεται με τη συμβατική συμφωνία», καταγγέλλει.
Οι προσπάθειες επικοινωνίας με εκπρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας έπεσαν στο κενό. Κανείς εκπρόσωπός της δεν είναι προσβάσιμος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...