Η Μαδρίτη άνοιξε τον χορό των κλαδικών εκθέσεων για το ταξί μετά την πανδημία

\"\"

Οι πόρτες του Pavilion 1 στο Εκθεσιακό Κέντρο της Μαδρίτης άνοιξαν το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 10:00 π.μ. για να υποδεχθούν μια νέα έκδοση της Έκθεσης Ταξί στην Ισπανία.  Η τροποποίηση των ημερομηνιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού επέτρεψε στην Έκθεση να επανέλθει πιο δυνατή από ποτέ, με μεγάλη αύξηση στη συμμετοχή εταιριών από διαφορετικούς κλάδους. Η Toyota, η Ford, η Taxitronic, η LEVC, η Garmin, η Securitas, η Repsol, η Ircongas, η Hale Electronics και η Efamoa ήταν μερικές από αυτές. Υπήρχαν επίσης σύλλογοι από τον κλάδο, όπως η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ταξί της Μαδρίτης, η Ένωση Ταξί και η Elite Taxi. Η έκθεση  ήταν  από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων χρόνων και την  επισκέφθηκαν  περίπου 3.500  άνθρωποι.

\"\"
\"\"

Στις 11:30 το πρωί  έγινε η απονομή των Βραβείων Ταξί. Συνολικά 64 τιμητικές πλακέτες δόθηκαν σε οδηγούς ταξί που πήγαν στην Ουκρανία για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Επιπλέον, ο Javier Leralta, δημοσιογράφος από το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης και συγγραφέας στενά συνδεδεμένος με τον κλάδο, έλαβε μια τιμητική πλακέτα για το αξιέπαινο έργο και την προσφορά του στον κλάδο των ταξί. Όσον αφορά τη μορφή και το περιεχόμενο, κατά τη διάρκεια της έκθεσης υπήρχαν  παράλληλες εκδηλώσεις  με πολύ σημαντικά θέματα για το ταξί , όπως η εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης βίντεο και άλλων συστημάτων για τη βελτίωση της ασφάλειας των οδηγών ταξί ή η τεχνολογία που εφαρμόζεται στον κλάδο.

\"\"
\"\"

Το Toyota Mirai

Στην έκθεση της Μαδρίτης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Toyota Mirai, ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί  κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Το Toyota Mirai, το οποίο έχει ήδη πάρει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου της πρωτεύουσας θα μπει στην αγορά την άνοιξη του 2023. Το τεχνικό δελτίο που εκδόθηκε  από το Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Κινητικότητας περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να πληροί το Mirai για την έκδοση ταξί, όπως η απόχρωση του λευκού που θα χρησιμοποιηθεί ή η τοποθέτηση των αριθμών αδειών. Το Mirai έχει αναγνωριστεί ως πενταθέσιο όχημα, παρά το γεγονός ότι το κεντρικό πίσω κάθισμα είναι πολύ μικρό για ενήλικες επιβάτες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ακριβώς κάτω από αυτό το κάθισμα βρίσκεται μια από τις δεξαμενές υδρογόνου, η οποία επηρεάζει τον σχεδιασμό σε εκείνο το σημείο.

\"\"

Η έγκριση του Mirai αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα στην ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου της Μαδρίτης για την απαλλαγή από τον άνθρακα στις δημόσιες συγκοινωνίες. Από το 2018, όλα τα οχήματα που παρέχουν υπηρεσίες ταξί πρέπει να φέρουν την ετικέτα «ECO» ή «0». Από τις 31 Δεκεμβρίου 2022, τα ταξί άνω των δέκα ετών δεν θα επιτρέπεται πλέον να εργάζονται. Με αυτό το τελευταίο μέτρο, το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης θέλει να επιτύχει την εξαφάνιση των περισσότερων παραδοσιακών ταξί με κινητήρες ντίζελ.

\"\"

Από την πλευρά του οδηγού ταξί, το Toyota Mirai υπόσχεται να είναι ένα κερδοφόρο στοίχημα, αν και μακροπρόθεσμα. Η αυτονομία του στα 650 km είναι πολύ ανώτερη από αυτή των περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων και ακόμη μεγαλύτερη από αυτή ορισμένων μοντέλων καύσης. Το Mirai είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα με 182 ίππους και 300 Nm μέγιστης ροπής, υπεραρκετή ισχύ για να φέρει εις πέρας τις εργασίες ενός ταξί σε καθημερινή βάση. Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Με αυτή τη διαμόρφωση, το αυτοκίνητο φτάνει σε μέγιστη ταχύτητα 175 km/h και προσφέρει αυτονομία 650 km, με μέση κατανάλωση 0,79 kg/100 km. Το κόστος για την αγορά του Toyota Mirai ανέρχεται στις 70.000 ευρώ.

\"\"

Αλλά το πρόβλημα έρχεται όταν πρόκειται για ανεφοδιασμό. Επί του παρόντος, σε όλη τη Μαδρίτη υπάρχει μόνο μία αντλία υδρογόνου για χρήση σε αυτοκίνητα. Βρίσκεται στην Avenida de Manoteras (στην περιοχή Sanchinarro) και δεν είναι ανοιχτή στο κοινό, γεγονός που καθιστά απαραίτητο να ζητηθεί άδεια πρόσβασης σε αυτό.

\"\"
\"\"
\"\"

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...