Ταξί χωρίς οδηγό; Είναι πλέον διαθέσιμα στο Σαν Φρανσίσκο

Η Cruise, θυγατρική της General Motors, επεκτείνει την υπηρεσία αυτόνομου ταξί σε οποιονδήποτε χρήστη στην πόλη, κατόπιν εγγραφής. Η SoftBank επενδύει άλλα 1.193 εκατομμύρια δολλάρια για την ανάπτυξή της.

Τα ταξί χωρίς οδηγό είναι ήδη πραγματικότητα στο Σαν Φρανσίσκο. Από αυτήν την εβδομάδα, όχι μόνο οι εργαζόμενοι της Cruise, της θυγατρικής εταιρείας αυτοκινήτων της General Motors, αλλά όλοι οι κάτοικοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει λίστα αναμονής για το ευρύ κοινό για να εγγραφεί σε διαδρομές με ταξί χωρίς οδηγό. Επιπλέον, έχει ανακοινώσει πρόσθετη επένδυση από τη SoftBank για την εμπορική ανάπτυξη αυτής της υπηρεσίας, η οποία προς το παρόν θα είναι δωρεάν.

«Ξεκινήσαμε με μικρό αριθμό χρηστών και θα επεκταθούμε καθώς περισσότερα αυτοκίνητα γίνονται διαθέσιμα», ανέφερε η Cruise. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι υπάλληλοι της Cruise δοκιμάζουν τα ταξί και κάνουν βόλτες κάθε βράδυ. Κάθε αυτοκίνητο έχει ένα μοναδικό όνομα, όπως Toast, Disco και Sourdough.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cruise, Kyle Vogt, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι η πρώτη που προσφέρει ταξί χωρίς οδηγό σε μια μεγάλη πόλη των ΗΠΑ. Ένα επίτευγμα που ενισχύει την υποστήριξη των επενδυτών του. Η SoftBank, μέσω του Vision Fund, έχει δεσμεύσει μια πρόσθετη επένδυση 1.350 εκατομμυρίων δολαρίων (1.193 εκατ. ευρώ) αφού επένδυσε άλλα 900 εκατομμύρια δολάρια πριν από τρία χρόνια. Ο Vogt είπε ότι το πρόσθετο κεφάλαιο θα επιτρέψει στην εταιρεία να αυξήσει το εργατικό δυναμικό της και να επεκτείνει την τεχνολογία χωρίς οδηγό στο Σαν Φρανσίσκο και σε άλλες πόλεις.

\"\"

Η Cruise, που ανήκει κατά πλειοψηφία στη General Motors, έχει ισχυρή υποστήριξη από τους επενδυτές της, συμπεριλαμβανομένων των Honda και Microsoft, και δεν σχεδιάζει να αντλήσει κεφάλαια σύντομα, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της GM Mary Barra. Η εταιρεία υπολογίζει αποτίμηση 30.000 εκατ. δολαρίων (26.500 εκατ. ευρώ).

Το 2018, το SoftBank Vision Fund επένδυσε 900 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία του Σαν Φρανσίσκο, δεσμεύοντας άλλα 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια όταν τα οχήματα Cruise θα ήταν έτοιμα για εμπορική ανάπτυξη, η οποία τότε είχε προγραμματιστεί για το 2019. Ο Dan Ammann, Διευθύνων Σύμβουλος της Cruise μέχρι τον Δεκέμβριο, είπε ότι ελπίζει να λάβει άδεια από την Επιτροπή Δημόσιων Υπηρεσιών της Καλιφόρνια για την χρέωση των διαδρομών το συντομότερο.

Η Cruise, η οποία ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 2013, εξαγοράστηκε από την General Motors το 2016 για 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η εταιρεία, η οποία είναι μια ανεξάρτητη θυγατρική εντός της GM, έχει τώρα περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας μηχανικών (περίπου 900). Η Cruise αναφέρει στην ιστοσελίδα της  ότι τα οχήματά της έχουν διανύσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια μίλια (4,8 εκατομμύρια χλμ.) αυτόνομης οδήγησης. Η εταιρεία θα επεκτείνει την υπηρεσία καθώς αυξάνεται ο αριθμός των διαθέσιμων αυτοκινήτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...