Λονδίνο : Ένας στους τέσσερις οδηγούς ταξί αδυνατεί να εργαστεί λόγω έλλειψης καυσίμων

Το 25%- 30% των αδειοδοτημένων οδηγών ταξί έχει πληγεί από τη συνεχιζόμενη κρίση καυσίμων και δεν μπορεί πλέον να εργαστεί, λέει εκπρόσωπος της βιομηχανίας που καλεί την κυβέρνηση να δράσει. Ο Στιβ Μακναμάρα, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αδειοδοτημένων Οδηγών Ταξί (LTDA), έχει επανειλημμένα ζητήσει να προστεθούν οι οδηγοί ταξί στη λίστα των εργαζομένων έκτακτης ανάγκης για να έχουν πρόσβαση στα αποθέματα καυσίμων που μειώνονται. Η έλλειψη ντίζελ και βενζίνης εντός και γύρω από την πρωτεύουσα έχει ως αποτέλεσμα το 25 έως 30 τοις εκατό των μελών της LTDA να μην μπορούν να εργαστούν.
Ο Στιβ Μακναμάρα μίλησε στο πρόγραμμα του BBC Radio 4 καλώντας την κυβέρνηση να κάνει ειδικές παραγγελίες έκτακτης ανάγκης για τους εργαζόμενους που είναι εξαρτημένοι από τα καύσιμα. Ο Μακναμάρα συνέχισε προσθέτοντας ότι \”ένας οδηγός ταξί χωρίς καύσιμα είναι άνεργος\”.
Ο Δήμαρχος του Λονδίνου και οι εκπρόσωποι των ταξί ασκούν πίεση στην κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι ο τομέας θα συμπεριληφθεί σε οποιοδήποτε μητρώο διανομής καυσίμων έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κρίση καυσίμων.
Μιλώντας στο Ράδιο 4, ο Μακναμάρα πρόσθεσε \”η κυβερνητική πολιτική αυτή τη στιγμή δεν είναι ρεαλιστική\”.
Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έσπευσε να υποβαθμίσει τα τρέχοντα προβλήματα λέγοντας ότι η κατάσταση «βελτιώνεται». Είπε: «Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε την κατάσταση να βελτιώνεται, ακούμε από τη βιομηχανία ότι οι προμήθειες επιστρέφουν στα πρατήρια».
Τα σχόλια του Τζόνσον ακολουθούν την ανάλυση της Petrol Retailers Association που δείχνει ότι το 50-90 τοις εκατό από τα 5.500 ανεξάρτητα πρατήρια καυσίμων είχαν δηλώσει ότι τελείωσαν τα αποθέματά τους στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, αλλά το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 37% την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...