Αυστραλία : Οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέξουν πλήρως εμβολιασμένους οδηγούς ταξί

Οι Αυστραλοί που χρειάζονται ταξί,  σύντομα θα μπορούν να ζητήσουν έναν πλήρως εμβολιασμένο οδηγό. Οι πελάτες της εταιρίας 13 cabs  θα μπορούν να επιλέξουν έναν πλήρως εμβολιασμένο οδηγό καθώς ο αυστραλιανός γίγαντας ταξί θα έχει περισσότερους από 10.000 οδηγούς στο στόλο του πλήρως προστατευμένους από τον Covid-19. Ο επικεφαλής της Cabs, Stuart Overell, δήλωσε ότι η επιλογή θα είναι διαθέσιμη στους επιβάτες σε δύο εβδομάδες μέσω της εφαρμογής κράτησης. Oι οδηγοί που δεν   θέλουν  να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 θα μετακινούνται σε ρόλους παράδοσης φαγητού, όπου η επαφή με άλλα άτομα είναι περιορισμένη.

«Συλλέγουμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όλων των οδηγών μας αυτήν τη στιγμή και το 20 % των ενεργών οδηγών απάντησε σε μόλις δύο ημέρες το περασμένο Σαββατοκύριακο», είπε ο κ. Overell.

\"\"

«Δύο εβδομάδες θα μας δώσουν μια καλή αίσθηση του σημείου που βρισκόμαστε – λόγω της κλιμακωτής κυκλοφορίας του εμβολίου σε διάφορες πολιτείες».

«Η Βικτώρια έδωσε προτεραιότητα στους οδηγούς ταξί από την αρχή, οπότε αναμένουμε ότι οι περισσότεροι οδηγοί θα εμβολιαστούν σε ένα δεκαπενθήμερο, ενώ δεν ήταν προτεραιότητα για τους οδηγούς μας στο Κουίνσλαντ για παράδειγμα. Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε κανέναν για πράγματα που δεν ευθύνονται.»

Η 13 Cabs κινείται για να έχει περισσότερους από 10.000 οδηγούς στο στόλο της πλήρως εμβολιασμένους κατά του Covid-19. Ο κ. Overell είπε ότι η απάντηση από τους οδηγούς στον εμβολιασμό ήταν «συντριπτικά» θετική, αλλά είπε ότι το 5 % των οδηγών «δεν είχαν καμία πρόθεση» να κάνουν το εμβόλιο.

\"\"

\” Έχουμε ένα σχέδιο για να τους μεταφέρουμε στην επιχείρηση παράδοσης που είναι ανέπαφη και ασφαλέστερη για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν\”, είπε. Ο κ. Overell είπε ότι η ζήτηση μεταξύ των επιβατών που ήθελαν πλήρως εμβολιασμένους οδηγούς αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η εθνική συζήτηση σχετικά με την επέκταση του Covid-19 πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Περίπου το 30,04 % του επιλέξιμου πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως. Ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να φτάσει το 80 % μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

\”Είναι μια πολύ συνηθισμένη συνομιλία με τους επιβάτες μας. Θα επικοινωνούν συχνά με το τηλεφωνικό μας κέντρο ζητώντας πλήρως εμβολιασμένους οδηγούς και ζητώντας απόδειξη ότι οι οδηγοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι\”, είπε ο κ. Overell. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό για τις επιχειρήσεις μας και το σωστό για την Αυστραλία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...