Χιλή: Η κινεζική BYD παρουσίασε το φθηνότερο μοντέλο ηλεκτρικού ταξί

Η BYD, η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία, ηγέτης στα οχήματα πράσινης ενέργειας και στις ηλεκτρικές μπαταρίες, παρουσίασε στη Χιλή το μοντέλο BYD D1, σχεδιασμένο αποκλειστικά για τη μεταφορά επιβατών.

Αυτό το 100% ηλεκτρικό όχημα εντάχθηκε στη δεύτερη έκδοση του προγράμματος «Το ηλεκτρικό μου ταξί» που σχεδίασε το Υπουργείο Ενέργειας της χώρας και υλοποιείται από τον Οργανισμό Ενεργειακής Βιωσιμότητας και το οποίο επιδιώκει να παράσχει υποστήριξη στους οδηγούς ταξί προκειμένου να αλλάξουν τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και να ενταχθούν στην ηλεκτροκίνηση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συγχρηματοδότηση έως και 16 εκατομμυρίων πέσος για τους οδηγούς ταξί που θέλουν να αλλάξουν το κινούμενο με καύσιμα αυτοκίνητό τους με ένα όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το μοντέλο BYD D1 έχει αυτονομία 400 χιλιομέτρων και σε μόλις 30 λεπτά επιτυγχάνει φόρτιση μπαταρίας έως και 80%. Μία από τις πόρτες του είναι συρόμενη και λειτουργεί ηλεκτρονικά ενώ εξοικονομεί έως και 5 εκατομμύρια πέσος σε σύγκριση με ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όσον αφορά την ενέργεια.

Το όχημα αυτό σχεδιάστηκε με περισσότερους εσωτερικούς χώρους για την άνεση των επιβατών. Επιπλέον, ενσωματώνει την πιο προηγμένη τεχνολογία στις μπαταρίες της BYD, την Blade Battery, που έχει μεγαλύτερο κύκλο ζωής και πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας της αγοράς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...