“She Taxi”: Μια δωρεάν εφαρμογή για γυναίκες επιβάτες με γυναίκες οδηγούς

Από το 2017 η Maria Eva Juncos μια οδηγός ταξί από την Αργεντινή προσπαθούσε να φτιάξει μια εφαρμογή με γυναίκες οδηγούς για γυναίκες επιβάτες. Τέσσερα χρόνια μετά μπορεί να ισχυριστεί ότι τα κατάφερε.

\"\"
Το “She Taxi” είναι μια δωρεάν εφαρμογή τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις οδηγούς που επιθυμούν να την χρησιμοποιήσουν και η δημιουργός της δεν παίρνει χρήματα ή ποσοστά από τις διαδρομές. Σήμερα έχει 202 οδηγούς στο Ροσάριο, 160 στην Κόρδοβα, 15 στην Σάντα Φε και από τις αρχές του Ιουνίου δραστηριοποιείται και στο Μπουένος Άϊρες.

\"\"
«Όταν ξεκινήσαμε, το 2017 ήμασταν μόνο δύο. Δεν είχαμε χρήματα να διαφημίσουμε την εφαρμογή και το τηλέφωνο δεν χτυπούσε για δύο μήνες. Επικοινωνούσαμε την εφαρμογή από στόμα σε στόμα» λέει η Juncos. Ώσπου μια μέρα με μια ανάρτηση στο tweeter άλλαξαν όλα. Η εφαρμογή άρχισε να γίνεται γνωστή στις γυναίκες και τα υπόλοιπα πήραν το δρόμο τους. Το “She Taxi” είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία και η Juncos δέχεται αιτήματα από πόλεις όπως το Κίτο (Εκουαδόρ), η Βαλένθια (Ισπανία), η Μπογκοτά (Κολομβία) και το Μεξικό για να λειτουργήσουν την εφαρμογή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...