Ολλανδία : Οι εταιρείες ταξί του Γκρόνινγκεν ενώνονται για να αντιμετωπίσουν την άφιξη της Uber

Η πλατφόρμα της Uber άνοιξε  επίσημα στο Γκρόνινγκεν της Ολλανδίας και τη γύρω περιοχή από τις 14 Απριλίου. Επομένως, η εταιρεία αναζητά οδηγούς ταξί που θέλουν να συνεργαστούν μαζί της στην περιοχή. Οι εταιρείες ταξί της πόλης δεν είναι ευχαριστημένες από αυτή την εξέλιξη και συνεργάζονται για να διασφαλίσουν ότι το εγχείρημα της Uber στην πόλη δεν θα πετύχει.

Μέχρι τώρα, η  Uber  είχε σημαντική παρουσία , κυρίως μέσα και γύρω από το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ, την Ουτρέχτη και τη Χάγη. Επιπλέον, η εταιρεία εδραιώθηκε πρόσφατα στο Αϊντχόβεν, στο Τίλμπουργκ και στο Ντεν Μπος. Το Γκρόνινγκεν θα προστεθεί σε αυτήν τη λίστα, αναφέρει το RTV Noord . Η Uber δηλώνει ότι η εφαρμογή ανοίγει συχνά στο Γκρόνινγκεν και, ως εκ τούτου, πιστεύουν ότι υπάρχει πελατολόγιο και  σε αυτή την πόλη.

Πρωτόγνωρη συνένωση

Πολλές εταιρείες ταξί στο Γκρόνινγκεν προσεγγίστηκαν για να συνεργαστούν με την αμερικανική πλατφόρμα ταξί, συμπεριλαμβανομένης της Taxicentrale Groningen. Ο ιδιοκτήτης Harold Smit δηλώνει ότι αυτός και άλλες εταιρείες έχουν αποφασίσει ότι δεν θα συνεργαστούν με την πλατφόρμα της Uber. «Δεν ξέρω τι θέλουν να κάνουν εδώ, αλλά δεν πρόκειται να συνεργαστούμε», λέει στο περιοδικό TaxiPro.

Σε απάντηση στα νέα, σχετικά με την άφιξη της Uber, οι εταιρείες ταξί του Γκρόνινγκεν έχουν δημιουργήσει ένα γκρουπ WhatsApp. Ο Albert Schurer, ιδιοκτήτης της Taxi Uniek, δηλώνει ότι ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο εργασίας της Uber. «Η αλληλεγγύη είναι άνευ προηγουμένου», λέει ο Schurer. «Όλοι δεν θέλουμε πραγματικά να εγκατασταθεί η εταιρεία εδώ. Το σύστημα λειτουργεί καλά, αλλά παίρνουν πάρα πολλά χρήματα από αυτό, ενώ οι οδηγοί κερδίζουν λίγα. Κρίμα.\”

Ακατάλληλη χρονική στιγμή

Οι επιχειρηματίες θεωρούν επίσης ακατάλληλο το τάιμινγκ εγκατάστασης της Uber στην πόλη. Λόγω της πανδημίας, πρέπει να αντιμετωπίσουν την χαμηλή ζήτηση για διαδρομές. «Νομίζω ότι είναι τρελό να το κάνεις αυτό σε περιόδους κρίσης», λέει ο Smit. Οι επιχειρηματίες του κλάδου των ταξί ελπίζουν να διασφαλίσουν ότι η άφιξη της Uber δεν θα επιδεινώσει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...