Στοκχόλμη: Ταξί της πόλης χαρτογραφούν τις ζημιές στους δρόμους

Η εταιρεία Taxi Stockholm συνεργάστηκε με την εταιρεία τεχνολογίας Univrses για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση των δρόμων της Στοκχόλμης και τη διαβίβασή τους σε φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη συντήρησή τους. Η συνεργασία αναμένεται να μειώσει κατά το ήμισυ το κόστος επισκευής για τις λακκούβες, για παράδειγμα, τα επόμενα 4-6 χρόνια.

Οι πληροφορίες συλλέγονται και αναλύονται μέσω του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης της Univrse. Οι υπεύθυνοι για τη συντήρηση των δρόμων λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με λακκούβες και άλλες ζημιές σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν σε ταχύτερες επισκευές, ασφαλέστερους δρόμους και στη μείωση των ανθρώπινων πόρων που απαιτούνται για τους ελέγχους.

«Εξοπλισμένα με κάμερες  στο  παρμπρίζ, τα αυτοκίνητά μας συλλέγουν μια συνεχή ροή εικόνων των δρόμων της πόλης, οι οποίες, όταν υποβάλλονται σε επεξεργασία από την τεχνολογία της Univrse, μετατρέπονται σε ζωντανές πληροφορίες για ζημιές στο δρόμο, μεταξύ άλλων», δήλωσε ο Καρλ Φαντ-Σιτ, διευθυντής Πληροφορικών Συστημάτων της εταιρείας.

Πριν από την εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος στα ταξί, δηλώνονταν κατά μέσο όρο 30 λακκούβες τον μήνα. Μετά την εγκατάσταση, οι αναφορές για λακκούβες αυξήθηκαν στις 450 μηνιαίως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *