Έλεγχος της Τσέχικης Φορολογικής Υπηρεσίας στους οδηγούς ταξί της Uber, της Bolt και της Liftago για τα 3 τελευταία χρόνια.

Τσέχοι οδηγοί ταξί των εφαρμογών Uber, Bolt και Liftago ελέγχονται από την Φορολογική Υπηρεσία για τα 3 τελευταία χρόνια. Η τσεχική φορολογική υπηρεσία  ελέγχει τους οδηγούς που χρησιμοποιώντας τις κοινές πλατφόρμες ταξί, Uber, Botl, Liftago προσπάθησαν να αποφύγουν τις πληρωμές φόρων.

Παράλληλα ξεκίνησε ελέγχους και στις πλατφόρμες ψηφιακής οικονομίας Uber, Botl και Liftago για την ανίχνευση απάτης που σχετίζεται με τη μη καταβολή φόρου εισοδήματος, φόρου προστιθέμενης αξίας και οδικού φόρου. Η διαδικασία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 θα διαρκέσει για μήνες και θα καλύψει τα τελευταία τρία χρόνια.

\”Θα συγκρίνουμε τις φορολογικές δηλώσεις των οντοτήτων με το εισόδημά τους, τις οποίες μπορούμε να αποκτήσουμε μέσω της κινητής εφαρμογής υπηρεσιών\”, δήλωσε ο Λούκας Χέρτος από το Γραφείο Τύπου της Γενικής Οικονομικής Διεύθυνσης.

\”Γνωρίζουμε τις επιθεωρήσεις και συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές. Αποτρέπουμε τους οδηγούς από τη διάπραξη απάτης παρέχοντάς τους αξιοπρεπή κέρδη », δήλωσε ο διευθυντής της Liftago Ondrej Kratky.

Η Liftago είναι μια τσεχική εφαρμογή, η οποία δημιούργησε μια τεχνολογική πλατφόρμα για τη βελτιστοποίηση των αστικών μεταφορών στην Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία. Λειτουργεί μόνο με πιστοποιημένους οδηγούς ταξί. Το 2018 αύξησε τον κύκλο εργασιών κατά ένα τρίτο σε σχεδόν 300 εκατ. CZK (11,7 εκατ. Ευρώ) πέρυσι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...