Άτοκο δάνειο 1.500 ευρώ ανά μήνα και για κάθε ταξί ζητά η Ένωση Ταξί της Φραγκφούρτης για να αντιμετωπιστεί η κρίση λόγω του Κοροναϊού

\”Η επιχείρηση ταξί καίγεται. Οι επιχειρηματίες έχουν χάσει έσοδα έως και 80 τοις εκατό », λέει ο Hans-Peter Kratz, Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Ταξί Φρανκφούρτης. Απαιτεί από τους πολιτικούς ένα πολυετές άτοκο δάνειο ύψους 1.500 ευρώ ανά ταξί /ανά μήνα.

Σταδιακά, ο ιός παραλύει όλη τη δημόσια ζωή στη Γερμανία. Αυτό επίσης πλήττει τη βιομηχανία ταξί πολύ σκληρά, διότι χωρίς εμπορικές εκθέσεις, χωρίς θέατρο, χωρίς ποδοσφαιρικούς αγώνες, δεν υπάρχει ανάγκη για ταξί. Εάν οι αεροπορικές εταιρείες ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις λόγω έλλειψης ζήτησης, δεν θα υπάρξουν και ανάγκες εσωτερικής μεταφοράς. Ομοίως στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. \”Παρόμοια κατάσταση ισχύει και με τα ξενοδοχεία που  έχουμε μείωση των πωλήσεων μεταξύ 60 και 80 τοις εκατό\”, αναφέρει ο Hans-Peter Kratz. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε παρόμοια ύφεση.

Τα οικονομικά μέτρα για τη βοήθεια των πληγέντων που έχουν εγκριθεί από το κράτος δεν ισχύουν για τη βιομηχανία ταξί. Αν οι επιχειρηματίες στέλνουν τους οδηγούς τους στο σπίτι λόγω έλλειψης επιβατών, οι πωλήσεις θα πέσουν ξαφνικά στο μηδέν, ενώ οι σταθερές δαπάνες θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Επιπλέον, ο επιχειρηματίας θα παραβίαζε την υποχρέωση λειτουργίας, συνέχισε ο Kratz. Για το λόγο αυτό, έθεσε στη διάθεση του Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Δημάρχου της Φρανκφούρτης μια πρόταση βοήθειας με τη μορφή άτοκου δανείου. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να λάβουν 1.500 ευρώ ανά ταξί για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ρευστότητας για τουλάχιστον τρεις μήνες. Η βοήθεια αυτή πρέπει να είναι γρήγορη και μη γραφειοκρατική και δεν θα πρέπει να βασίζεται σε αιτήσεις χρηματοδότησης από την KfW Bank, οι οποίες θα απαιτούσαν μια εβδομάδα για να συγκεντρωθούν όλα τα πιστωτικά και  αποδεικτικά στοιχεία.  

Ο Kratz ελπίζει σε ευρεία υποστήριξη από τους συναδέλφους και επίσης από την Ομοσπονδιακή Ένωση Ταξί (BZP).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...