Πορτογαλία: Αύξηση των ναύλων ταξί κατά 4,6% από το νέο έτος

Tα τιμολόγια ταξί στην Πορτογαλία θα αυξηθούν κατά 4,6% από τον Ιανουάριο του 2024, μετά την αναπροσαρμογή τους κατά 8,05% τον περασμένο Ιούνιο.

Η νέα αύξηση ήταν προγραμματισμένη μετά τη συμφωνία που υπεγράφη από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Δραστηριοτήτων, την Εθνική Ένωση Οδικών Μεταφορέων Ελαφρών Αυτοκινήτων (ANTRAL) και την Πορτογαλική Ομοσπονδία Ταξί (FPT).

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ANTRAL, Φλορένσιο Αλμέιδα, θεωρεί ότι η αύξηση είναι «πολύ μικρή», δεδομένης της μείωσης του κύκλου εργασιών που έχει καταγραφεί στον κλάδο. «Η συμφωνία μας με την κυβέρνηση αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης και τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Ιούνιο. Τα ταξί όμως, τα τελευταία 10 χρόνια έχουν χάσει 13% των κερδών τους. Μια δίκαιη αύξηση θα ήταν γύρω στο 8%», δήλωσε. Όπως εξήγησε, η αύξηση 4,6% «δεν θα καλύψει ούτε κατά προσέγγιση τις απώλειες του κλάδου και θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση εσόδων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ταξί, Κάρλος Ράμος, δηλώνει ότι αυτό το ποσοστό αύξησης ήταν αναμενόμενο, «δεδομένης της πολιτικής κατάστασης».

Αυτόν τον μήνα τέθηκε σε ισχύ το νέο νομικό καθεστώς για τα ταξί, το οποίο προβλέπει την ελαστικοποίηση των κανονισμών και την εστίαση στην ψηφιοποίηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *