Tα παραδοσιακά ταξί στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Φινλανδία συνασπίζονται σε μια ενιαία εφαρμογή

Η νορβηγική εταιρεία Oslo Taxi ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την  εφαρμογή Norwegian Taxifix, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε γειτονικές σκανδιναβικές χώρες.

Στη Νορβηγία, οι εταιρείες του κλάδου των ταξί αντιμετώπισαν τεράστιο ανταγωνισμό μετά την απελευθέρωση των αδειών, πριν από τρία χρόνια, και την άρση της απαίτησης να συνδέεται ένα ταξί με ένα κεντρικό γραφείο. Παρόμοιες συνέπειες αντιμετώπισαν οι οδηγοί ταξί και σε άλλες σκανδιναβικές χώρες, καθώς πλατφόρμες κινητικότητας όπως η Uber, η Bolt και η Yango κατάφεραν να  κατακτήσουν μέρος της αγοράς σε μεγάλες πόλεις, τόσο στη Νορβηγία όσο και σε άλλες γειτονικές χώρες.

Τώρα, τα παραδοσιακά ταξί στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Φινλανδία συνασπίζονται σε μια ενιαία εφαρμογή. Οι σκανδιναβικές εταιρείες έχουν συνολικά δύο εκατομμύρια πελάτες.

Η νέα συνεργασία σημαίνει ότι οι χρήστες της νορβηγικής εφαρμογής Taxifix θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή και σε γειτονικές χώρες. Παράλληλα, η Oslo Taxi και άλλες νορβηγικές εταιρείες ταξί μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *