Ιαπωνία: Eντείνονται οι έλεγχοι για τα παράνομα ταξί καθώς η τουριστική έκρηξη αυξάνει τη ζήτηση

Οι ιαπωνικές αρχές διεξάγουν αυστηρούς ελέγχους για τον εντοπισμό μη αδειοδοτημένων ταξί στο αεροδρόμιο Ναρίτα, κοντά στο Τόκιο, καθώς η αύξηση του αριθμού των αφίξεων έφερε και αύξηση της ζήτησης για μεταφορά στην πρωτεύουσα.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Μεταφορών μοίρασαν εκατοντάδες φυλλάδια που έγραφαν «Προσοχή! Τα ταξί χωρίς άδεια είναι παράνομα και επικίνδυνα!», στα αγγλικά και στα κινέζικα, για τους διεθνείς επισκέπτες που φθάνουν στο αεροδρόμιο της επαρχίας Τσίμπα. Οι Αρχές προτρέπουν τους επισκέπτες να ελέγχουν το χρώμα των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς τα αδειοδοτημένα ταξί έχουν πράσινες πινακίδες ή πινακίδες με πράσινο πλαίσιο. Τα ταξί χωρίς άδεια έχουν τις λευκές πινακίδες των ιδιωτικών αυτοκινήτων. Προειδοποιούν επίσης τους επιβάτες ότι δεν καλύπτονται από ασφάλιση εάν τραυματιστούν κατά τη διαδρομή με μη εξουσιοδοτημένο ταξί.

«Για να διασφαλίσουμε τις ασφαλείς διαδρομές, θέλουμε οι ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν αδειοδοτημένα ταξί και ενοικιαζόμενα οχήματα», δήλωσε ο Μιτσουτέρου Γιανάσε, επικεφαλής του Τμήματος Μεταφορών στην Τσίμπα.

Σε αντίθεση με το εξωτερικό, όπου χρησιμοποιούνται ευρέως οι φορείς εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένων των Uber Technologies και Grab Holdings, στην Ιαπωνία δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως ταξί και η λειτουργία τους επιτρέπεται μόνο με προκράτηση για αδειοδοτημένα οχήματα. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης οδηγών ταξί σε αγροτικές περιοχές και τουριστικά σημεία, οι πιέσεις για άνοιγμα της αγοράς αυξάνονται.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Φούμιο Κισίντα, εξέφρασε την πρόθεσή του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα της διεύρυνσης των υπηρεσιών επιβατικής μεταφοράς μέσω πλατφορμών. Ωστόσο, το Υπουργείο Μεταφορών κινείται προσεκτικά και η βιομηχανία ταξί παραμένει αντίθετη στην είσοδο στην αγορά ανταγωνιστικών υπηρεσιών, επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια που συνδέονται με την απουσία κανόνων σχετικά με το ποιος θα είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση των οχημάτων και τον έλεγχο των οδηγών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *