Mαδρίτη: Συγχώνευση δύο εταιρειών ραδιοταξί, στα 5.000 οχήματα ο στόλος τους

Οι εταιρείες Radio Teléfono Taxi και Tele Taxi ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα τη διαδικασία συγχώνευσής τους, με στόχο τη βελτίωση και την προσφορά πληρέστερων υπηρεσιών στους χρήστες ταξί στη Μαδρίτη, καθώς και τη μείωση των χρόνων αναμονής.

Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε έναν στόλο 5.000 ταξί που θα προσφέρουν κοινή υπηρεσία, ανεξάρτητα από το αν η μεταφορά πραγματοποιείται από οδηγό ταξί από τον ένα ή τον άλλο ραδιοσταθμό.

\"\"

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, η ενοποίηση προέβλεπε ότι και οι δύο σταθμοί θα μπορούσαν να προσφέρουν τα ταξί τους αδιακρίτως όταν ένας χρήστης ζητούσε μια υπηρεσία μέσω της εφαρμογής Pidetaxi. Πλέον, η συμφωνία συγχώνευσης προβλέπει ότι όταν ένας χρήστης κάνει τηλεφωνική κράτηση υπηρεσίας σε οποιονδήποτε από τους δύο σταθμούς και αυτή εκκρεμεί, η υπηρεσία μπορεί να εξυπηρετηθεί από επαγγελματία οποιουδήποτε από τους φορείς, κάνοντας διάκριση υπέρ αυτού που βρίσκεται πιο κοντά στον πελάτη.

Ο Αντρές Βέιγκα, πρόεδρος της Radio Teléfono Taxi, διαβεβαίωσε ότι η ενοποίηση των συστημάτων «είναι απολύτως ικανοποιητική και ότι πέρασε το δυσκολότερο τεστ την περασμένη Πέμπτη, όταν έσπασε το ρεκόρ βροχόπτωσης στην πόλη και οι υπηρεσίες που ζητήθηκαν εξυπηρετήθηκαν, ξεπερνώντας τα ιστορικά νούμερα για τον αριθμό των υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν. Η πλήρης ενοποίηση των δύο αυτών σταθμών «όχι μόνο θέτει τον πελάτη στο επίκεντρο προκειμένου να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες, αλλά ωφελεί και την πόλη, καθώς τα ταξί και των δύο εταιρειών διανύουν λιγότερες αποστάσεις και βελτιστοποιούν τα χιλιόμετρα της εργάσιμης ημέρας τους με το συνακόλουθο περιβαλλοντικό όφελος», επισήμανε.

\"\"

Από την πλευρά του, ο Μάρκος Ροντρίγκεζ, επικεφαλής της TeleTaxi, ανέφερε ότι η ενοποίηση «σημαίνει εγγύηση καλύτερης εξυπηρέτησης και μεγαλύτερη ευελιξία για τον χρήστη, αλλά και τη βεβαιότητα ότι η χρέωση υπόκειται σε συγκεκριμένα τιμολόγια», κάτι που, όπως είπε, «δεν μπορούν να προσφέρουν άλλου είδους υπηρεσίες, όπως οι πλατφόρμες ενοικιαζόμενων οχημάτων που διπλασιάζουν ή τριπλασιάζουν τις τιμές τους ανάλογα με τις περιστάσεις».

Και οι δύο ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, μέσω κοινής δήλωσης, απηύθυναν εθνική έκκληση στον κλάδο να συμμετάσχει στην εφαρμογή Pidetaxi και να εργαστεί σε μια ενότητα δράσης μέσω της ενσωμάτωσης των στόλων για την επίτευξη περαιτέρω βελτιώσεων στην κινητικότητα και την εξυπηρέτηση των χρηστών, ιδίως κατά την αιχμή της ζήτησης στις μεγάλες πόλεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...