Βαλένθια: Aπεργία των ταξί στις 27 Σεπτεμβρίου

Η Ομοσπονδία Ταξί (FSTV) και η Ένωση Εργαζομένων της Κοινότητας της Βαλένθια (USO) κάλεσαν σε απεργία και διαδήλωση μπροστά στο τοπικό Υπουργείο Μεταφορών στις 27 Σεπτεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγνόηση των αιτημάτων του κλάδου από το περιφερειακό Υπουργείο Μεταφορών στην περιοχή της Βαλένθια.

Οι επαγγελματίες του κλάδου εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για περισσότερα από δύο χρόνια λόγω της αδράνειας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κλάδου, τονίζοντας ότι η κατάσταση παραμένει ίδια και το 2023.

Όσον αφορά τη ρύθμιση της υπηρεσίας, η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητο να προσαρμοστεί η ρύθμιση της υπηρεσίας ταξί το φθινόπωρο, δεδομένου ότι η ζήτηση δεν είναι τόσο υψηλή όσο τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι οδηγοί ταξί επιμένουν ότι «δεν είναι δυνατόν να παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας και να μειώνεται το εισόδημα των εργαζομένων στα ταξί χωρίς να έχει προηγηθεί ενδελεχής και ανεξάρτητη οικονομική μελέτη.

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει επίσης ότι τα κόμιστρα παραμένουν στάσιμα από το 2017, παρά τις ετήσιες υποσχέσεις για αναθεώρησή τους. Οι οδηγοί ταξί δηλώνουν ότι «θα έπρεπε να ενημερώνονται ετησίως, σύμφωνα με τις αυξήσεις του πληθωρισμού» και υποστηρίζουν ότι «το πάγωμα των ναύλων εξαθλιώνει τόσο τον τομέα των εργαζομένων στα ταξί όσο και τις οικογένειές τους».

Τέλος, σε σχέση με τα ενοικιαζόμενα οχήματα, ο κλάδος καταγγέλλει ότι «παραβιάζουν όλους τους κανονισμούς για τις μεταφορές και οι αρχές ελέγχου το γνωρίζουν. Η αυθαιρεσία είναι αδίκημα, αλλά φαίνεται ότι προτεραιότητα της διοίκησης είναι να προστατευθούν οι μεγάλες εταιρείες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και όχι οι χρήστες ή η δημόσια υπηρεσία ταξί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...