Iταλία: Δωρεάν μεταφορά για όσους έχουν πιει πολύ προσφέρουν νυχτερινά κέντρα σε συνεργασία με εταιρείες ταξί

Αν κάποιος ήπιε πολύ κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του εξόδου, ένα δωρεάν ταξί θα τον περιμένει έξω από το νυχτερινό κέντρο για να τον μεταφέρει στο σπίτι του. Προς το παρόν, η υπηρεσία αφορά έξι νυχτερινά κέντρα στη Μάντοβα, τη Βενετία, το Λέτσε, το Ούρμπανο, την Πάβια και το Γκροσέτο, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον.
Η οδική ασφάλεια και η καταπολέμηση των ατυχημάτων -συχνά θανατηφόρων- είναι ένα από τα προβλήματα στα οποία εστιάζει το Υπουργείο Μεταφορών της Ιταλίας. Και σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινείται το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη με τις ενώσεις που εκπροσωπούν τα νυχτερινά κέντρα.
Το πιλοτικό πρόγραμμα προβλέπει κονδύλια για την πληρωμή ταξί ή μίνι βαν για όσους, μόλις τελειώσει η βραδιά, υποβληθούν σε αλκοτέστ και είναι θετικοί – επομένως επικίνδυνοι στο τιμόνι. Σε περίπτωση θετικότητας, λοιπόν, ο οδηγός και τα άτομα που είναι μαζί του θα μεταφέρονται στο σπίτι τους με άλλο όχημα.
Για την παροχή του κουπονιού και την πληρωμή υπεύθυνοι είναι οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, κατόπιν συμφωνίας με τις τοπικές εταιρείες οδηγών ταξί.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2023. Κατόπιν θα γίνει αξιολόγηση για να διαπιστωθεί αν η πρωτοβουλία θα πρέπει να θεσμοθετηθεί σε μόνιμη βάση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...