Μπαλί: Tο Γραφείο Τουρισμού δεσμεύεται να καταστήσει ασφαλή τα ταξί για τους τουρίστες

Μετά την είδηση ότι ένα ζευγάρι Αμερικανών τουριστών δέχθηκε επίθεση από τον οδηγό του ταξί στο οποίο επιβιβάστηκαν, το Γραφείο Τουρισμού της επαρχίας Μπαλί ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει συνάντηση με τους παρόχους υπηρεσιών μεταφοράς ταξί στο νησί για να συζητήσουν τις απαιτήσεις λειτουργίας τους και τα πρότυπα σε τουριστικές περιοχές. Η συνάντηση θα επικεντρωθεί στην παροχή καθοδήγησης στις ενώσεις ταξί του νησιού, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η άνεση των τουριστών και των ταξιδιωτών.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Τουρισμού του Μπαλί, Τουκ Μπάγκους Πεμαγιούν, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Σχεδιάζουμε στο άμεσο μέλλον να καλέσουμε τους παρόχους υπηρεσιών μεταφοράς ταξί για να τους ενημερώσουμε για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για να πληρούν τα πρότυπα των υπηρεσιών τους».

Οι εκκλήσεις για συνάντηση και παρέμβαση του Γραφείου Τουρισμού πολλαπλασιάστηκαν καθώς τα περιστατικά με οδηγούς ταξί που συμπεριφέρονται επιθετικά, απειλητικά ή απλώς ασεβώς σε εγχώριους και διεθνείς τουρίστες αυξάνονται. Κι αυτό δεν είναι μόνο μια πραγματική αιτία ανησυχίας για την ασφάλεια των τουριστών, αλλά και ένα τεράστιο ζήτημα για τη δημόσια εικόνα του Μπαλί.

Ο Πεμαγιούν τόνισε ότι «όλοι οι οδηγοί ταξί θα πρέπει να είναι αδειοδοτημένοι. Η θέση τους πρέπει επίσης να είναι ανιχνεύσιμη ανά πάσα στιγμή. Θα καλέσουμε αμέσως όλα τα μέλη του κλάδου για να συζητήσουμε το θέμα αυτό, διότι ο τουρισμός κινδυνεύει. Και για τις ίδιες τις εταιρείες ταξί, όμως, αυτές οι συμπεριφορές είναι άκρως επιζήμιες. Στόχος μας είναι οι τουρίστες που σχεδιάζουν τις επισκέψεις τους στο Μπαλί να γνωρίζουν ότι είναι ασφαλείς όταν χρησιμοποιούν ταξί στο νησί».

Δεδομένου ότι το Μπαλί έχει πολύ περιορισμένη υποδομή δημόσιων μεταφορών, οι τουρίστες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να καλέσουν ταξί για να εξερευνήσουν το νησί. Υπάρχουν διάφορες επιλογές: είτε να καλέσουν ταξί στον δρόμο ή σε μια πιάτσα ταξί, είτε να προσλάβουν έναν ιδιώτη οδηγό είτε να χρησιμοποιήσουν διαδικτυακές υπηρεσίες διαδρομής όπως οι GoJek και Grab.

Ο Πεμαγιούν τόνισε ότι οι οδηγοί ταξί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον τομέα του τουρισμού και εκπροσωπούν το νησί με πολλούς τρόπους. Έτσι, έχουν τεράστια ευθύνη φροντίδας απέναντι στους επιβάτες τους και στο «νησί των θεών», όπως αποκαλείται το Μπαλί.

Ο ίδιος βρήκε την ευκαιρία να υπενθυμίσει στους τουρίστες να χρησιμοποιούν μόνο επίσημες υπηρεσίες ταξί, ιδίως κατά την παραλαβή και την αποβίβασή τους στο διεθνές αεροδρόμιο: «Ακόμη και αν βρίσκεστε σε άλλο μέρος εκτός του αεροδρομίου, χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη και επίσημη υπηρεσία ταξί, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε ποιος είναι ο οδηγός», κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *