Αλβανία: Η Αρχή Ανταγωνισμού επιτρέπει την παροχή υπηρεσιών ταξί από εταιρείες στο αεροδρόμιο των Τιράνων

Η Αρχή Ανταγωνισμού αποφάσισε να επιτρέψει την άνευ όρων πρόσβαση σε όλες τις εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες ταξί από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο των Τιράνων, καθώς και την αφαίρεση της πινακίδας με το κείμενο «Απαγορεύεται το ταξί χωρίς επιβάτες».
Μετά την αξιολόγηση της κατάστασης της αγοράς παροχής υπηρεσιών ταξί για ταξιδιώτες από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Τιράνων, η Αρχή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι διαπιστώθηκε ότι στον εξωτερικό χώρο αφίξεων (ή αλλιώς στον χώρο Kiss & Fly) του Διεθνούς Αερολιμένα Τιράνων, μέσω πινακίδας σήμανσης, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε άλλες αδειοδοτημένες επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες ταξί για ταξιδιώτες από το αεροδρόμιο προς τα Τίρανα που δεν έχουν επιβάτες στο εσωτερικό του. Η πρόσβαση αυτή επιτρέπεται μόνο στα ταξί της εταιρείας Auto Holiday Albania.
«Αναφερόμενοι στη συμπεριφορά της εταιρείας Tirana International Airport LLC στην αγορά υπηρεσιών ταξί για ταξιδιώτες από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Τιράνων, εκτιμούμε ότι αντιμετωπίζουμε επείγουσα ανάγκη λόγω του κινδύνου πρόκλησης σοβαρής και ανεπανόρθωτης ζημίας στον ανταγωνισμό στην εν λόγω αγορά, κατά παράβαση του άρθρου 9 του νόμου αριθ. 9121/2003», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχής Ανταγωνισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...