Παρίσι: Stellantis και Hype βγάζουν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας 50 προσαρμοσμένα ταξί υδρογόνου

Η πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis και η πάροχος λύσεων κινητικότητας με υδρογόνο Hype έχουν συνάψει συνεργασία για την προμήθεια και τη λειτουργία οχημάτων που κινούνται με υδρογόνο. Το πρώτο βήμα είναι η παράδοση ενός στόλου 50 ταξί για χρήση στη γαλλική πρωτεύουσα. Τα οχήματα αυτά, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν πέντε επιβάτες συμπεριλαμβανομένου ενός χρήστη αναπηρικού αμαξιδίου ή έξι επιβάτες χωρίς αναπηρικό αμαξίδιο, βασίζονται στα μοντέλα Peugeot Expert και Citroën Jumpy. Και τα δύο μοντέλα παράγονται στο εργοστάσιο Stellantis Hordain, στη βόρεια Γαλλία. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η διαδικασία ανεφοδιασμού τους διαρκεί περίπου τρία λεπτά και η μπαταρία τους τροφοδοτείται από μια κυψέλη καυσίμου.

Η Hype επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση ατόμων μειωμένης κινητικότητας και στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Stellantis σχεδιάζει να αναπτύξει έναν στόλο 1.000 ταξί υδρογόνου προσβάσιμων σε αναπηρικό αμαξίδιο έως το τέλος του 2024.

Η δυνατότητα αυτή συνδέεται με μια ειδική άδεια λειτουργίας ταξί που εκδίδει ο δήμος του Παρισού. Η ανάπτυξη του στόλου προσαρμοσμένων οχημάτων συμβαδίζει με τις προτεραιότητες της γαλλικής κυβέρνησης: την ταχεία βελτίωση του εύρους και της ποιότητας των υπηρεσιών μεταφορών για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα, την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στη Γαλλία με μέσα μεταφοράς χωρίς εκπομπές ρύπων και την ενίσχυση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων στη βόρεια Γαλλία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...