Φεύγει η Uber από τη Βραζιλία; Δήλωση του υπουργού Εργασίας της χώρας άναψε φωτιές

Την περασμένη Τετάρτη 8 Μαρτίου, ο υπουργός Εργασίας της Βραζιλίας, Λουίζ Μαρίνιο, σε συνέντευξή του, επανέφερε το ζήτημα της ρύθμισης των πλατφομών επιβατικών μεταφορών.

Όταν του επισημάνθηκαν οι αντιδράσεις των εταιρειών -και ιδιαίτερα της Uber- στη νομιμοποίηση των εργαζομένων τους, η απάντηση του υπουργού προκάλεσε εντύπωση.

«Εάν στην Uber και τις άλλες πλατφόρμες δεν αρέσει η διαδικασία ρύθμισης της συγκεκριμένης αγοράς, λυπάμαι. Η Uber δεν θα φύγει, επειδή η Βραζιλία είναι η νούμερο ένα αγορά γι’ αυτήν, αλλά έτσι κι αλλιώς κανείς από εμάς δεν θέλει να φύγει κανείς. Αντίθετα, θέλουμε εγγυήσεις κοινωνικής προστασίας γι’ αυτούς τους εργαζόμενους», είπε ο Μαρίνιο.

Η Uber δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης των εργαζομένων της και δεν θα εγκαταλείψει τη Βραζιλία: «Η Uber υπερασπίστηκε δημοσίως, από το 2021, έναν κανονισμό που προωθεί την ένταξη των εργαζομένων μέσω της εφαρμογής στην κοινωνική ασφάλιση, με τις πλατφόρμες να διευκολύνουν την εγγραφή και να πληρώνουν μέρος των εισφορών, σε ένα μοντέλο ανάλογο με τις αποδοχές κάθε εταίρου».

Οι ανησυχίες που προκάλεσε η δήλωση του υπουργού δεν είναι αβάσιμες. Τον τελευταίο καιρό, και παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, πληθαίνουν οι αποχωρήσεις πλατφορμών από διάφορες περιοχές παγκοσμίως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...