Δυσεύρετα τα ταξί στο Μιλάνο – μία στις τρεις κλήσεις δεν εξυπηρετείται

Το πρόβλημα με τα ταξί στο Μιλάνο μπήκε στην πολιτική συζήτηση, ενόψει των περιφερειακών εκλογών, με κύριο θέμα την έκδοση νέων αδειών. Το ζήτημα όμως απασχολεί εδώ και μήνες τους πολίτες, τους οδηγούς ταξί και τον δήμο της πόλης.

Η εύρεση ταξί τα βράδια και τις ώρες αιχμής είναι σχεδόν αδύνατη και αυτό πυροδοτεί ανάλογες διαμαρτυρίες, ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα, όπου τα επικριτικά σχόλια πολλαπλασιάζονται, από τα αεροδρόμια μέχρι το κέντρο. Το ότι το Μιλάνο δεν προσφέρει επαρκείς υπηρεσίες μεταφοράς το παραδέχτηκαν όλοι οι παράγοντες του χώρου, εκπρόσωποι του κλάδου και του δήμου. Η χορήγηση πρόσθετων αδειών, ωστόσο, σύμφωνα με όσα προέκυψαν στη συνάντηση της συμβούλου Κινητικότητας Αριάνα Σένσι με τους οδηγούς ταξί, τουλάχιστον προς το παρόν, έχει παγώσει, ενώ για τους οδηγούς ταξί αποτελεί «ψευδές πρόβλημα» και δεν θα έφερνε λύση. Η ταλαιπωρία των χρηστών, ωστόσο, είναι αληθής και μεγάλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 32% των κλήσεων τα βράδια του Σαββατοκύριακου παραμένουν αναπάντητες, ποσοστό που πέφτει στο 8% τις καθημερινές. Κι αυτό εξαιτίας των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα, ειδικά όταν αυτές είναι παραπάνω από μία. Η δυσκολία στην εύρεση ταξί είναι όμως εμφανής και κατά τη διάρκεια της ημέρας, τις ώρες αιχμής.

Ο Εμίλιο Μποκαλίνι, αντιπρόεδρος του Taxiblu 4040, επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για την επίλυση του προβλήματος: «Οι χρόνοι των διαδρομών τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά και αυτή η κατάσταση εμποδίζει την εξυπηρέτηση των χρηστών. Τα αυτοκίνητα υπάρχουν, οι βάρδιες μπορούν να βελτιωθούν, αλλά η πόλη δεν έχει την πολυτέλεια να προχωρήσει στην έκδοση νέων αδειών». Με λίγα λόγια, δεν χρειάζονται νέες άδειες, «αλλά μια πόλη με λιγότερη συμφόρηση και καλύτερα οργανωμένη», καθώς και περισσότερες βάρδιες το Σαββατοκύριακο και τις ώρες αιχμής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...