Δικαστήριο της Λιόν υποχρεώνει την Uber να καταβάλει 17-20 εκατ. ευρώ σε 139 οδηγούς της

Δικαστήριο επίλυσης εργατικών διαφορών υποχρεώνει την Uber να πληρώσει περίπου 17 εκατ. ευρώ σε 139 οδηγούς VTC, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος τους, Στεφάν Τεϊσιέ. «Είχαμε μια ιστορική απόφαση σήμερα. Η Uber έλαβε εντολή να επαναπροσδιορίσει τα συμβόλαια 139 οδηγών για ένα ποσό από 17 έως 20 εκατ. ευρώ», είπε. Οι οδηγοί της Uber Lyon είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν τη μεταξύ τους σχέση σε μια σύμβαση εργασίας.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε «με βάση την πάγια νομολογία του Ακυρωτικού Δικαστηρίου του Ιανουαρίου 2020. Το Ακυρωτικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι οδηγοί Uber πρέπει να θεωρούνται υπάλληλοι. Δεν αποτελεί έκπληξη, είναι η λογική εφαρμογή μιας τέτοιας νομολογίας», ανέφερε ο νομικός σύμβουλος των οδηγών.
Η Uber ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση. «Αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τη θέση που συμμερίζονται ευρέως τα βιομηχανικά συμβούλια και τα εφετεία που επιβεβαιώνουν την ανεξαρτησία των οδηγών VTC που χρησιμοποιούν την εφαρμογή, κρίνοντας ειδικότερα ότι δεν υπάρχει υποχρέωση εργασίας, ούτε αποκλειστικότητα έναντι της Uber και ότι οι οδηγοί παραμένουν εντελώς ελεύθεροι στην εκτέλεση της δραστηριότητάς τους», σχολίασε εκπρόσωπος της εταιρείας με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...