Ξανά στους δρόμους τα ταξί της Σεβίλλης. Κάθε Πέμπτη νέα κινητοποίηση μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Τα ταξί της Ανδαλουσίας διαδηλώνουν και πάλι αυτή την Πέμπτη στη Σεβίλλη κατά του κανονισμού που εκπόνησε το διοικητικό συμβούλιο ώστε τα οχήματα μεταφορών με οδηγούς (VTC) να συνεχίσουν να λειτουργούν στα αστικά κέντρα από την 1η Οκτωβρίου. Για το ίδιο θέμα πριν από μια εβδομάδα συγκεντρώθηκαν χίλιοι οδηγοί ταξί ενώπιον του κοινοβουλίου της Ανδαλουσίας με τελικό απολογισμό δύο συλληφθέντες και αρκετές μηνύσεις.

\"\"


Η συγκέντρωση αυτής της Πέμπτης έχει αλλαγές σκηνικού. Θα διεξαχθεί ενώπιον του Υπουργείου Δημοσίων Έργων, το οποίο προετοιμάζει τον κανονισμό, μεταξύ 9:30 και 13:00, σύμφωνα με δήλωση στα κοινωνικά δίκτυα της Elite Taxi, που συνδιοργανώνει τη διαμαρτυρία μαζί με την Ανδαλουσιανή Ομοσπονδία Ταξί (FAAT). Η πρόθεση των ταξιτζήδων είναι αυτές οι διαδηλώσεις να επαναλαμβάνονται κάθε Πέμπτη μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και ζήτησαν από τους πολίτες «υπομονή και κατανόηση» .
Η FAAT, από την πλευρά της, προέτρεψε τον κλάδο μέσω των κοινωνικών δικτύων να ηγηθεί μιας μεγάλης κινητοποίησης «για την υπεράσπιση του παρόντος και του μέλλοντος του ανδαλουσιανού ταξί», κατηγορώντας την κυβέρνηση της Ανδαλουσίας και τον πρόεδρό της, Juanma Moreno, ότι θέλουν «να βουλιάξουν περισσότερες από 12.000 ανδαλουσιανές οικογένειες» που ζουν από αυτή τη δραστηριότητα.

\"\"


Ο κλάδος επιστρέφει στο δρόμο αφού επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει με τον κανονισμό, για τον οποίο και τα δύο μέρη κλήθηκαν να «υποχωρήσουν έχοντας κατά νου τον χρήστη», σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργείου, Marifrán. Ο Marifrán δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα θα κλείσει «σε λίγες μέρες» σε ένα περιβάλλον «διαλόγου, ειρηνικά και χωρίς θόρυβο».
Όλα αυτά αφού την περασμένη Πέμπτη συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί ως αποτέλεσμα των συμπλοκών που σημειώθηκαν στις πύλες του κοινοβουλίου της Ανδαλουσίας μετά τη διαμαρτυρία ενάντια σε αυτόν τον νέο κανονισμό, και οι οποίες περιλάμβαναν πολλές κατηγορίες από την πλευρά της αστυνομίας.

\"\"


Οι θέσεις δεν έχουν αλλάξει από τότε. Το ταξί υποστηρίζει ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι θέλει να «τερματίσει τον τομέα των ταξί» και οι VTC επισημαίνουν ότι το ταξί έχει «απολύτως δυσανάλογες απαιτήσεις».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...