Ιταλία : Αποχώρησαν από  το Palazzo Chigi τα συνδικάτα των ταξί  και ανακοίνωσαν νέα  απεργία στις 20 και 21 Ιουλίου

Kαι οι τελευταίοι οδηγοί ταξί που βγήκαν στους δρόμους έφυγαν από το σημείο διαμαρτυρίας στη via del Corso, στη Ρώμη, δίνοντας ραντεβού για την ερχόμενη Δευτέρα. Η αστυνομία παρέμεινε στο σημείο για να φρουρήσει την περιοχή. Τα γεγονότα που έχουν κατακλύσει την ιταλική πολιτική ζωή είχαν άμεσο αντίκτυπο στη διαμαρτυρία που πραγματοποιούν οι Ρωμαίοι οδηγοί ταξί εδώ και μέρες.

\"\"

Το ανακοινωθέν των συνδικαλιστικών οργανώσεων

«Υπό το φως της παραίτησης που υπέβαλε ο Πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, στον Πρόεδρο Mattarella και αργότερα απορρίφθηκε από τον τελευταίο, η κοινοβουλευτική δραστηριότητα αναστέλλεται. Εννοείται ότι, μέχρι την απεργία που έχει οριστεί για τις 20 και 21 Ιουλίου, θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση για τις εξελίξεις στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα, με ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο για τον ανταγωνισμό. Ως εκ τούτου, αποχωρούμε προσωρινά από το προεδρικό μέγαρο στο Palazzo Chigi».

\"\"

Αυτό δηλώνεται από τα Ugl Taxi, Usb Taxi, Federtaxi Cisal, Unica Cgil, Uti, Fit Cisl, Tam, Claai, Satam, Or.sa Taxi, Fast Confsal Taxi, Uritaxi, Unimpresa, Ati Taxi, Legal Protection Associations Taxi, Silvio.

«Ευχαριστούμε τους οδηγούς ταξί – συνεχίζει το δελτίο τύπου των συνδικαλιστικών οργανώσεων – που μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια, και που, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους τους, ανέστειλαν αυθόρμητα την υπηρεσία ταξί».

\"\"

 «Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε το αρχηγείο της αστυνομίας, τις γυναίκες και τους άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων – καταλήγουν οι οδηγοί ταξί – που διαχειρίστηκαν τις δύσκολες μέρες με αξιέπαινο τρόπο, κατανοώντας τη διαμαρτυρία του κλάδου μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...