Η Uber απαντά στη διαρροή εσωτερικών εγγράφων : «Δεν θα δικαιολογηθούμε»

Δήλωση της Τζιλ Χέιζελμπεϊκερ, αντιπροέδρου Μάρκετινγκ και Διεθνών Σχέσεων της Uber, για την παγκόσμια δημοσιογραφική έρευνα

«Δεν παρατηρείται έλλειψη δημοσιευμάτων για τα λάθη της Uber πριν από το 2017. Χιλιάδες ιστορίες έχουν δημοσιευτεί, πολλά βιβλία έχουν γραφτεί – υπάρχει ακόμη και μια τηλεοπτική σειρά που αναφέρεται στην εταιρεία. Πριν από πέντε χρόνια, αυτά τα λάθη κατέστησαν υπόλογη την εταιρεία και οδήγησαν σε τεράστιο δημόσιο έλεγχο, σε πολυάριθμες αγωγές, σε πολλαπλές κυβερνητικές έρευνες και στην απόλυση πολλών ανώτερων στελεχών.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που η Uber προσέλαβε έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο, τον Ντάρα Κοσροβσάχι, στον οποίο ανατέθηκε η αποστολή να μεταμορφώσει κάθε πτυχή του τρόπου λειτουργίας της Uber, υπό την καθοδήγηση του Έρικ Χόλντερ, ενός πρώην γενικού εισαγγελέα των ΗΠΑ που προσελήφθη από την εταιρεία για να ερευνήσει και να αναθεωρήσει τις επιχειρηματικές μας πρακτικές. Ο Ντάρα επανέγραψε τις αξίες της εταιρείας, ανανέωσε την ηγετική ομάδα, έκανε την ασφάλεια κορυφαία εταιρική προτεραιότητα, εφάρμοσε την καλύτερη εταιρική διακυβέρνηση, συγκρότησε ένα ανεξάρτητο διοικητικό συμβούλιο και καθόρισε τους αυστηρούς ελέγχους και τη συμμόρφωση που απαιτούνται για να λειτουργήσει η Uber ως δημόσια εταιρεία. Όταν λέμε ότι η Uber είναι μια διαφορετική εταιρεία σήμερα, το εννοούμε κυριολεκτικά: το 90% των σημερινών εργαζομένων της Uber εντάχθηκαν σε αυτήν αφότου ο Ντάρα έγινε διευθύνων σύμβουλος.

Η Uber είναι πλέον μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες εργασίας στον κόσμο και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής για πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Έχουμε περάσει από μια εποχή αντιπαράθεσης σε μια εποχή συνεργασίας, επιδεικνύοντας την προθυμία να καθίσουμε στο τραπέζι και να βρούμε κοινό έδαφος με πρώην αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένων των εργατικών συνδικάτων και των εταιρειών ταξί. Πλέον τελούμε υπό έλεγχο σε περισσότερες από 10.000 πόλεις παγκοσμίως και εργαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης για να βελτιώσουμε τη ζωή όσων χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας και τις πόλεις που εξυπηρετούμε.

«Μεταξύ άλλων, έχουμε επενδύσει πολλά στην ασφάλεια, αναπτύσσοντας πολλές από τις τεχνολογίες που είναι πλέον βιομηχανικά πρότυπα και δημοσιεύοντας μια ολοκληρωμένη αναφορά για τα πιο σοβαρά συμβάντα ασφαλείας. Ως μέρος της δέσμευσής μας να καταστούμε μια πλατφόρμα κινητικότητας μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2040, επενδύουμε 800 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να βοηθήσουμε τους οδηγούς να στραφούν στα ηλεκτρικά οχήματα, δημοσιοποιώντας την πρόοδο αυτού του εγχειρήματος διαρκώς. Διατηρούμε την ισότητα των αμοιβών ως προς το φύλο και τη φυλή και έχουμε συνδέσει την αμοιβή των ανώτερων στελεχών μας με τους στόχους μας για τη διαφορετικότητα.

Δεν έχουμε και δεν θα βρούμε δικαιολογίες για συμπεριφορές του παρελθόντος που σαφώς δεν συνάδουν με τις σημερινές μας αξίες. Αντίθετα, ζητάμε από το κοινό να μας κρίνει με βάση το τι κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια και τι θα κάνουμε τα επόμενα χρόνια».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...