Η Ομοσπονδία Ταξί της Μαδρίτης κατηγορεί την κυβέρνηση Ayuso ως «απλή διαφημίστρια» της Uber και προειδοποιεί ότι η απαξίωση του ταξί θα τους στοιχίσει ακριβά.

Η ρητή υποστήριξη που παρείχε η Isabel Díaz Ayuso στο VTC έχει πυροδοτήσει τα πνεύματα του τομέα των ταξί που κατηγορεί την πρόεδρο της Κοινότητας της Μαδρίτης ότι «θέλει να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού από την πίσω πόρτα».

Η σπίθα αναπήδησε την Παρασκευή, όταν η δημοφιλής ηγέτης συμμετείχε στην παρουσίαση της Uber Green – της 100% ηλεκτρικής υπηρεσίας μεταφοράς της Uber – για να τονίσει ότι η ψηφιοποίηση έχει αλλάξει τους κανόνες \”για τα πάντα\”, συμπεριλαμβανομένης της κινητικότητας, ενώ παρότρυνε τον τομέα των ταξί να βελτιωθεί και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικός και σύγχρονος.

Η  Ayuso υποστήριξε ότι «αν υπάρχει υπηρεσία VTC, δεν είναι επειδή το θέλει η Κοινότητα της Μαδρίτης, αλλά επειδή είναι οι πολίτες που απαιτούν αυτές τις υπηρεσίες και τις επιλέγουν ελεύθερα». Εγγυήθηκε ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα σεβαστεί αυτή την απαίτηση  σε αντίθεση με άλλες κοινότητες, όπως η Καταλονία, η οποία «απαγορεύει» και «φτωχαίνει» τα πάντα.

\"\"

Η πρόεδρος της Κοινότητας εγγυάται ότι η εκτελεστική της εξουσία δεν θα επιτρέψει σε ορισμένους τομείς να «εξαφανίσουν άλλους», αφήνοντας πολλούς επαγγελματίες «ανυπεράσπιστους» στο δρόμο.

 Η  Isabel Díaz Ayuso υποστηρίζει τη δέσμευσή της ώστε όλα τα μοντέλα κινητικότητας «να συνυπάρχουν, και να μπορούν να προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών στους κατοίκους της Μαδρίτης».

«Το ταξί της Μαδρίτης είναι μια εξαιρετική υπηρεσία για τους κατοίκους της Μαδρίτης, αλλά μπορεί να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό και σύγχρονο. Αλλά δεν πρόκειται να απαγορεύσουμε τίποτα στη Μαδρίτη, ούτε τα VTC, δεν πρόκειται να στείλουμε περισσότερους ανθρώπους στην ανεργία, ούτε να αρνηθούμε στους πολίτες το δικαίωμά τους να ζουν σε μια πιο σύγχρονη, προηγμένη και καινοτόμο περιοχή, ούτε το δικαίωμά τους να κυκλοφορούν ελεύθερα όπως θέλουν», κατέληξε η Ayuso.

Αυτές οι δηλώσεις της Ayuso έχουν εκνευρίσει το συνδικάτο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ταξί της Μαδρίτης, Julio Sanz, ο οποίος κατηγόρησε  την Ayuso επειδή εμφανίστηκε σε μια εκδήλωση της Uber απλά για την δημοσιότητα.  Μια εταιρεία που φορολογείται στην Ολλανδία, άρα τα κέρδη της «δεν μένουν στην περιοχή».

«Με ψευδή στοιχεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενεργειακή απόδοση, ήθελαν να μας πουλήσουν μερικούς νέους κανονισμούς κινητικότητας και απλώς να μας πουν ότι αυτή τη στιγμή η μόνη δημόσια υπηρεσία μεταφοράς επιβατών στον τουρισμό για έως και 9 θέσεις είναι το ταξί», είπε ο Sanz. Συνέχισε  υπενθυμίζοντας στην Ayuso ότι το ταξί συμμορφώνεται για «περισσότερο από 110 χρόνια  με τους όρους, τους κανονισμούς και τις τιμές» που έχουν καθοριστεί από τις διοικήσεις. «Θέλουν να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού και να εισάγουν τον αριθμό των 8.000 μαύρων ταξί από την πίσω πόρτα», κατήγγειλε.

Ο Sanz υπόσχεται αντίδραση: «Ενημερώστε την κυβέρνηση ότι θα πρέπει να σκίσουν τις τσέπες τους με αποζημίωση για την ομάδα των ταξί. Η απαξίωση 25.000 οικογενειών που ζουν απευθείας από τα ταξί υπέρ 3 ή 4 που συγκεντρώνουν κέρδη ανά οδηγό δεν πρόκειται να βγει δωρεάν», συνέχισε.

Προς υπεράσπιση της Ayuso, η οποία αυτό το Σαββατοκύριακο συμμετείχε στο Περιφερειακό Συνέδριο του PP στην Castilla y León, εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, David Pérez, ο οποίος απέρριψε τα λόγια του προέδρου της Ομοσπονδίας Ταξί της Μαδρίτης τον οποίο έχει καλέσει να «συνεργαστούν» για την προώθηση του κλάδου του. «Αλλά δεν μπορεί να είναι εις βάρος της ύπαρξης των VTC», προειδοποίησε ο Pérez, «γιατί δεν θα ήταν νόμιμο, ούτε θα ήταν βολικό για απασχόληση, ούτε θα ήταν συνεπές με την πολιτική ελευθερίας της κυβέρνησης Ayuso».

«Απευθυνόμαστε για να μιλήσουμε για το ταξί, αλλά ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε να διώξουμε τους VTC από την περιοχή, θέλουμε και μπορούμε να συνεργαστούμε με το ταξί για να υποστηρίξουμε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες τους», εξήγησε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...