Οι οδηγοί ταξί διαδήλωσαν στη Χιλή για τις αυξήσεις στα καύσιμα και τις παράνομες εφαρμογές

Περισσότερα από χίλια  ταξί διαδήλωσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Χιλής την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθεί για τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, την ώρα που η τιμή της βενζίνης ακολουθεί διαρκώς ανοδική πορεία. Κορνάροντας και κρατώντας μαύρες και κίτρινες σημαίες (τα χρώματα των ταξί της Χιλής), οι διαδηλωτές προχώρησαν στην προεδρική έδρα La Moneda με στόχο να παραδώσουν μια επιστολή στον πρόεδρο, Sebastián Piñera.

Η τιμή της βενζίνης δέχεται πιέσεις εδώ και εβδομάδες και αυτή τη στιγμή φτάνει τα 1.000 πέσος ανά λίτρο (1,24 δολάρια),. Η άνοδος των τιμών στη Χιλή, μια αμιγώς εισαγωγική χώρα, συνάδει με την ισχυρή αύξηση της αξίας του πετρελαίου παγκοσμίως.

Οι οδηγοί ταξί ζήτησαν επίσης την παραίτηση της υπουργού Μεταφορών, Γκλόρια Χατ, και διαδήλωσαν ενάντια στις εφαρμογές που λειτουργούν στη χώρα, όπως η Uber ή η Cabify, χωρίς νόμο να τις ρυθμίζει.

Η διαδήλωση συγκέντρωσε περισσότερα από χίλια αυτοκίνητα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, και προκάλεσε μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση ειδικά τις ώρες αιχμής στην πρωτεύουσα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...