Τα ταξί στη Σόφια θέλουν δραστική αύξηση κομίστρου

Οι μεταφορείς ταξί στη Σόφια απαιτούν υψηλότερη τιμή για την υπηρεσία. Θέλουν αναπροσαρμογή τόσο του ελάχιστου όσο και του μέγιστου τιμολογίου, τα οποία δεν έχουν αλλάξει εδώ και 9 χρόνια.
Το σωματείο ταξί θέλει στο ημερήσιο τιμολόγιο η έναρξη (σημαία) να γίνει 2,25 ВGN (1,15 ευρώ) και στο νυχτερινό τιμολόγιο 2,76 ВGN (1,41 ευρώ). Αυτή τη στιγμή οι αντίστοιχες τιμές είναι 0,77 ВGN η ελάχιστη τιμή και 0,88 η μέγιστη . Στο νυχτερινό τιμολόγιο η ελάχιστη τιμή είναι 1,30 ВGN και η μέγιστη – 1,6 ВGN . Αυτό σημαίνει ότι εάν το Δημοτικό Συμβούλιο της Σόφιας αποδεχτεί τα αιτήματα της Εθνικής Ένωσης Ταξί, τα τιμολόγια των ελάχιστων και μέγιστων τελών θα αυξηθούν υπερβολικά. Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι αυτό είναι το μέγιστο που θέλουν οι οδηγοί ταξί και το οποίο πιθανότατα δεν θα ικανοποιηθεί . Η Εθνική Ένωση Ταξί εκτιμά ότι για να κερδίσει ένας οδηγός ταξί κατά μέσο όρο 1.600 ВGN (818 ευρώ) το μήνα σε μια 8ωρη εργάσιμη ημέρα και 22 εργάσιμες ημέρες, ο ελάχιστος ημερήσιος ναύλος πρέπει να είναι 1,42 ВGN (0,72 ευρώ) / χλμ και ο νυχτερινός ναύλος 1,74 ВGN (0,88 ευρώ) / χλμ. Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής μεταφορών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σόφιας, η Εθνική Ένωση Ταξί τόνισε ότι τα τελευταία 9 χρόνια η επιβάρυνση των ταξί της πρωτεύουσας έχει αυξηθεί κατά 134 %.
\”Μόνο τους τελευταίους 5 μήνες το καύσιμο, το οποίο χρησιμοποιείται περισσότερο στα ταξί, έχει αυξηθεί κατά περίπου 100%. Οι τιμές της υποχρεωτικής ασφάλισης έχουν αυξηθεί κατά 35%\”, δήλωσε ο Реtаr Vlаdіmіrоv, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Ταξί .
Οι ενώσεις οδηγών ταξί επιμένουν επίσης ότι οι τιμές της υπηρεσίας ταξί καθορίζονται ετησίως σύμφωνα με μια νέα μεθοδολογία, η οποία δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί. Οι οδηγοί ταξί θέλουν επίσης ο Δήμος της Σόφιας να θεσπίσει ένα ενιαίο τιμολόγιο για ολόκληρη την πόλη, το οποίο θα αντικαταστήσει τις ελάχιστες και τις μέγιστες τιμές. Τέτοια, παρεμπιπτόντως, είναι η πρακτική σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με τον νόμο για τις οδικές μεταφορές, τα δημοτικά συμβούλια καθορίζουν και ψηφίζουν το κατώτερο και το ανώτατο όριο των τιμολογίων στα οποία κινούνται οι εταιρείες ταξί. Η επικείμενη πιθανή αύξηση των ναύλων ταξί στην πρωτεύουσα θα συζητηθεί σε επόμενη συνάντηση τον Οκτώβριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...